x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo 30 octombrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 30 octombrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

30 Oct 2021   •   09:47
Prognoza meteo 30 octombrie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi, temperaturile vor fi în scădere uşoară faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării, astfel că valorile termice maxime se vor încadra între 12 şi 19 grade. 

Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar în cele sudice şi estice nebulozitatea de tip stratiform va fi pe arii relativ extinse, local va persista şi izolat va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, în special la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în nordul Moldovei. Dimineaţa, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală, cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale intervalului vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va senin în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali şi variabil în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Munţii Banatului, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, dar trecător şi la viteze mai mici şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, pe văi şi în depresiuni, se va forma ceaţă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. 

×