x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru Capitală. Maxime de până la 40 de grade Celsius

Prognoza meteo pentru Capitală. Maxime de până la 40 de grade Celsius

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   12:30
Prognoza meteo pentru Capitală. Maxime de până la 40 de grade Celsius
Sursa foto: Hepta

Valul de căldură va fi intens iar disconfortul termic deosebit de accentuat, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă joi de ANM. Maximele vor ajunge la 40 de grade Celsius.

De joi, până vineri dimineața, la ora 9.00, în Capitală, valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38-39 de grade, cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20-23 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat ziua (viteze la rafală de până la 35-40 km/h), apoi slab.

De vineri până sâmbătă dimineața, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19-22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat (viteze la rafală de
până la 30-35 km/h).

Valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități de sâmbătă până duminică dimineața, la ora 9.00. Temperatura maximă va fi de 39-40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21-23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

De duminică până luni la ora 9.00, calul de căldură intens și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22-23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

×
Subiecte în articol: capitala canicula cod rosu