x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea PROGNOZA METEO până pe 4 octombrie. Temperaturile scad și vin ploile

PROGNOZA METEO până pe 4 octombrie. Temperaturile scad și vin ploile

19 Sep 2017   •   13:21
PROGNOZA METEO până pe 4 octombrie. Temperaturile scad și vin ploile

Regimul termic va fi în scădere pe durata următoarelor două săptămâni, iar ploile însemnate cantitativ vor fi din ce în ce mai prezente în majoritatea regiunilor, atât în intervalul 19 - 22 septembrie, cât şi după 27 septembrie, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 18 septembrie - 1 octombrie. 

În Banat, în prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi în scădere faţă de cele din săptămâna trecută, urmând a se situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21 şi 22 septembrie caracterizând vremea ca răcoroasă. Astfel, valorile medii diurne vor scădea de la 25 - 27 de grade, în 19 septembrie, la 16 - 18 grade în zilele de 21 şi 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 9 - 14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din cea de-a doua săptămână uşor peste normele sfârşitului de septembrie, cu 22 - 25 de grade ziua şi 10 - 12 grade noaptea, în medie regională. În intervalul 20-22 septembrie vor fi averse pe arii extinse şi local mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii. 

În Crişana, în prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile - în scădere faţă de săptămâna trecută - se vor situa în general în jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, iar în zilele de 21 şi 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Valorile medii diurne vor scădea de la 24 - 26 de grade, în 19 septembrie, la 15 - 17 grade în zilele de 21 şi 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8 - 13 grade. Ulterior, din data de 25 septembrie, este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în marea parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 21 - 24 de grade ziua şi 9 - 12 grade noaptea, în medie regională. În intervalul 20 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii. 

În Transilvania, vremea, uşor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20 - 24 de grade spre valori de 14 - 16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul mediilor climatologice şi vor fi de 8 - 12 grade, cu excepţia dimineţilor de 19 septembrie şi perioada 22 - 24 septembrie când va fi răcoare cu minime de la 5 la 8 grade, mediat pe regiune. Din data de 25 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 19 - 22 de grade ziua şi 6 - 10 grade noaptea, în medie. În intervalul 19 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii. 

În zona Maramureşului, în prima parte a intervalului de referinţă, temperaturile se vor situa în general în jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, iar în zilele de 21 şi 22 septembrie vor caracteriza vremea ca răcoroasă. Astfel, valorile medii diurne vor scădea de la 22 - 24 grade de la început spre 15 - 18 grade, în perioada 21 - 23 septembrie. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se uşor peste cele climatologic specifice, cu valori de 9 - 12 grade. Începând cu data de 24 septembrie, este estimata o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în majoritatea zilelor din cea de-a doua săptămână uşor peste normele sfârşitului de septembrie, cu 22 - 24 de grade ziua şi 9 - 11 grade noaptea, în medie regională. Estimările indică o probabilitate ridicată de ploaie în mare parte a perioadei celor două săptămâni, dar pentru zilele de 20, 21 şi 22 septembrie acestea vor fi mai însemnate cantitativ. 

În Moldova, în prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Valorile medii diurne vor scădea, astfel, de la 24 - 26 de grade, în 19 septembrie, la 15 - 17 grade, în zilele de 21, 22 şi 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variaţii la fel de importante, menţinându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8 - 14 grade. Ulterior, din data de 25 septembrie, este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 21 - 23 de grade ziua şi 6 - 10 grade noaptea, în medie regională. În intervalul 19 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse şi local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii. 

În Dobrogea, intervalul de referinţă va debuta cu o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele urmând a se situa, în medie, între 24 şi 28 de grade, iar minimele între 16 şi 18 grade. Sfârşitul primei săptămâni va fi caracterizat de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua de 21 - 23 de grade şi noaptea de 12 - 15 grade. Apoi, este estimată o creştere uşoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23 - 26 de grade, iar cele minime de 14 - 16 grade, în medie regională. În intervalele 20 - 22 şi 26 - 29 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare şi local cantităţile de apă vor fi mai însemnate. 

În Muntenia, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele termice urmând a se situa, în medie, între 27 şi 30 de grade, iar minimele între 13 şi 17 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă între 21 şi 23 septembrie când sunt de aşteptat valori mediate regional de 20 - 24 de grade, pe timpul zilei, şi 10 - 14 grade noaptea. O creştere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an. În intervalele 19 - 22 şi 26 - 28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare, iar local pot fi şi cantităţi de apă însemnate. 

În Oltenia, la începutul intervalului, vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, între 25 şi 29 de grade şi minime între 13 şi 17 grade. Apoi, temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă în 21 şi 22 septembrie când sunt de aşteptat valori mediate regional de 19 - 21 de grade ziua şi între 9 şi 13 grade, noaptea. O creştere de temperatură este estimată din 25 septembrie, iar valorile se vor situa în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an. În intervalele 19 - 22 şi 26 - 28 septembrie, probabilitatea de ploaie va fi mai mare şi local pot exista cantităţi de apă mai importante. 

La munte, după un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată. În intervalul 21 - 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5 - 10 grade şi minime de la un grad la patru grade, în medie. Vremea se va încălzi apoi uşor şi treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârşitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8 - 16 grade şi nocturne de 3 - 6 grade. În intervalul 19 - 22 septembrie va ploua pe spaţii extinse şi local vor fi cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi, din nou, ridicată în perioada 27 - 29 septembrie.AGERPRES

×