x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo, pe regiuni, pentru luna IULIE. România, între caniculă, vijelii şi ploi cu grindină

Prognoza meteo, pe regiuni, pentru luna IULIE. România, între caniculă, vijelii şi ploi cu grindină

11 Iul 2012   •   11:11
Prognoza meteo, pe regiuni, pentru luna IULIE. România, între caniculă, vijelii şi ploi cu grindină

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Prognoza meteo pe regiuni:

BANAT

Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara, pana in jurul datei de 15 iulie, cu valori maxime care vor depasi, in medie, 34...35 de grade si minime de peste 18 grade. Apoi temperaturile vor scadea pana la normalul perioadei, urmand sa creasca in perioada 18-20 iulie, iar ultimele zile ale intervalului vor fi din nou calduroase.

Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, iar ploile putine si, in general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a ploilor va fi in intervalul 15-17 iulie.

CRISANA

Vremea calduroasa se va mentine pana in 15 iulie, apoi valorile termice vor fi in scadere pana in jurul datei de 18 iulie, cand media temperaturilor maxime va fi de 24...25 de grade, iar media minimelor va fi de 12...14 grade. Procesul ulterior de incalzire va aduce temperaturile in apropierea normelor climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice va fi mai ridicata in 12...13 iulie si intre 15 si 20 iulie.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor avea variatii nesemnificative pana in data de 16 iulie, apoi racirea treptata va determina medii ale temperaturilor maxime de 22...24 de grade, pana spre finalul celei de-a doua decade a lunii iulie. Spre finalul intervalului, vremea va redeveni calduroasa.

In intervalul 15-18 iulie probabilitatea de precipitatii va fi semnificativa si, pe arii restranse, sunt posibile averse importante cantitativ, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina.

MARAMURES

In prima jumatate a intervalului, temperaturile vor fi in scadere usoara si treptata, pana la valorile normale ale perioadei. In zilele cele mai racoroase, mediile maximelor vor fi de 22..24 de grade. La finalul intervalului, vremea va redeveni calduroasa.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 12 si 17 iulie. Pe arii restranse, aversele pot fi importante cantitativ.

MOLDOVA

Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara, pana in 15 iulie, cu medii ale maximelor pe regiune ce vor depasi frecvent 30...32 de grade si minime de 18...20 de grade. Apoi vremea se va racori treptat, iar dupa data de 20 iulie va reveni la valori mai ridicate decat mediile climatologice.

Ploi pe arii mai extinse si posibil importante cantitativ vor fi in intervalul 15-17 iulie, iar in rest instabilitatea atmosferica va fi redusa. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

DOBROGEA

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a intervalului, cu valorile termice cele mai ridicate in 14...15 iulie. La inceput, noptile vor fi deosebit de calde, cu minime in jurul a 22 de grade, iar dupa data de 16 iulie vor scadea treptat, urmand sa cresca din nou spre sfarsitul intervalului.

Ploile, slabe cantitativ si pe arii restranse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare intre 16 si 18 iulie. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

BUCURESTI SI MUNTENIA

Vremea se va mentine caniculara pana in data de 15 iulie, cu maxime termice de peste 35...37 de grade si minime in jurul a 20 de grade. Apoi se va racori treptat pana spre 19 iulie, urmand ca sfarsitul intervalului sa aduca din nou temperaturi peste normele climatologice.

Vor fi ploi putine, mai ales averse slabe cantitativ, cu probabilitate mai ridicata de aparitie intre 16 si 18 iulie.

OLTENIA

Vremea se va mentine caniculara, pana in jurul datei 16 iulie, cu valori maxime care vor depasi, in medie, 34...36 de grade si minime de peste 20 de grade. Apoi temperaturile vor scadea, astfel inat vor fi apropiate de normalul perioadei in 18...19 iulie. Ultimele zile ale intervalului vor fi din nou calduroase.

Instabilitatea atmosferica va fi foarte redusa, iar ploile putine si, in general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a ploilor va fi in 16...17 iulie.

LA MUNTE

Vremea va fi in general calda, exceptand perioada 16...19 iulie, cand valorile termice vor marca a scadere. In acelasi interval, instabilitatea atmosferica va fi destul de accentuata, sunt de asteptat averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina. Pe arii restranse, cantitatile de apa pot fi importante.


×