x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de Crăciun şi Anul Nou

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de Crăciun şi Anul Nou

11 Dec 2018   •   16:23
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de Crăciun şi Anul Nou

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 decembrie 2018 - 7 ianuarie 2019.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea până la finalul lunii decembrie va fi caracterizată de episoade geroase. De Crăciun se anunţă o încălzire a vremii.

Temperaturi peste cele normale se vor înregsitra şi de Revelion şi în primele zile ale anului.

Prognoza meteo 10 - 17 decembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra vor fi în general excedentare, iar excedentul va fi mai pronunțat local în regiunile sudice și în zonele montane din sud-vestul țării.

Prognoza meteo 17 – 24 decembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii țări, iar abaterea termică va fi mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 24 – 31 decembrie 2018

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României, potrivit ANM.

Prognoza meteo 31 decembrie 2018 – 7 ianuarie decembrie 2019

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii țări. Precipitaţiile vor fi apropiate de nivelul normal acestei perioade, în aproape toată ţara.

×