x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: temperaturi peste normalul lunii decembrie

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: temperaturi peste normalul lunii decembrie

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   10:15
Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: temperaturi peste normalul lunii decembrie
Sursa foto: Hepta

Ultimele zile din luna decembrie vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și doar din ianuarie temperaturile mai scad, potrivit prognozei pentru următoarele patru săptămâni, transmisă marți de Administrația Națională de Meteorologie.

11 - 18 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum și în extremitatea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

19 - 25 decembrie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

25 decembrie - 1 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarptice.

1 - 8 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunie vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prognoza temperatura peste normal