x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoză pentru Capitală: Vremea va fi caniculată joi și vineri, iar disconfortul termic ridicat

Prognoză pentru Capitală: Vremea va fi caniculată joi și vineri, iar disconfortul termic ridicat

22 Iun 2021   •   11:04
Prognoză pentru Capitală: Vremea va fi caniculată joi și vineri, iar disconfortul termic ridicat

Vremea va fi caldă marți și miercuri și va deveni caniculară joi și vineri, când maximele vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, se arată în prognoza specială pentru București, emisă marți de ANM.

Astfel, de marți până joi, la ora 9.00, vremea în București va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezilor și al serilor, când vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină, cu o probabilitate de manifestare mai ridicată miercuri, când și disconfortul termic va fi
în creștere.

Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

De joi dimineața până vineri la ora 21.00, vremea va continua să se încălzească treptat și va deveni caniculară, îndeosebi în centrul orașului, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a periodelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 18 și 21 de grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula