x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoză specială pentru Capitală: Maxime de 38 de grade și discofort termic

Prognoză specială pentru Capitală: Maxime de 38 de grade și discofort termic

26 Iul 2021   •   10:21
Prognoză specială pentru Capitală: Maxime de 38 de grade și discofort termic

Maximele se vor situa în jurul valorii de 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, în Capitală, potrivit unei prognoze speciale emise luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza ANM este valabilă de luni până sâmbătă, la ora 22.00.

Vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valorile temperaturii maxime vor crește de la 32-33 de grade luni, spre 35-36 de grade marți, iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade.

Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20-22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vreme capitala