x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2024   •   10:30
Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei

Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei, în următoarele patru săptămâni, se arată în prognoza publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, precum și în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul și sud-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile sudice și sud-estice,
iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prognoza februarie