x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, devastată de vijelii! Pagube și pierderi de vieți, în urma ploilor abundente 

România, devastată de vijelii! Pagube și pierderi de vieți, în urma ploilor abundente 

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   09:45
România, devastată de vijelii! Pagube și pierderi de vieți, în urma ploilor abundente 
Sursa foto: ISU ALba

Furtunile puternice și ploile abundente au lovit mai multe județe și Bucureștiul, provocând pagube semnificative. Patru persoane și-au pierdut viața. În 53 de localități, vremea rea a provocat probleme grave pentru oameni și infrastructură.

53 de localități din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Ilfov și București au fost afectate, în cursul zilei de miercuri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcție, șase stâlpi și nu mai puțin de 117 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme și clădiri. Intervenții prompte au fost efectuate și pentru evacuarea apei din o anexă, șapte beciuri, două subsoluri de bloc și două străzi.

Ca urmare a acestor evenimente, nouă case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate, informează IGSU.

Tragicul bilanț cuprinde și patru persoane care și-au pierdut viața. Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în județul Alba.

De asemenea, un alt incident a avut loc în județul Ilfov, unde un copac prăbușit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vijelii romania