x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, sub cod galben de ninsori. Trafic îngreunat pe șoselele din țară

România, sub cod galben de ninsori. Trafic îngreunat pe șoselele din țară

04 Ian 2016   •   08:41
România, sub cod galben de ninsori.  Trafic îngreunat pe șoselele din țară
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, potrivit căruia, în intervalul 3 ianuarie, ora 14:00 – 4 ianuarie, ora 12:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute îndeosebi în sudul şi sud-vestul ţării.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor .


Mehedinţi: Trafic rutier în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale; peste 4.000 tone materiale antiderapante, răspândite

Drobeta Turnu Severin, 4 ian /Agerpres/ - Circulaţia rutieră se desfăşoară luni în condiţii de iarnă în reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Mehedinţi din cauza stratului de zăpadă care în unele zone montane depăşeşte trei centimetri, situaţie care a obligat drumarii să aplice pe carosabil 4.096 tone materiale antiderapante.

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Drobeta Turnu Severin, Cornel Folescu, a declarat pentru AGERPRES că pentru deszăpezirea drumurilor naţionale administrate - DN 6, DN CDTS, DN 56A, DN 56B, DN 56C, DN 67 şi DN 67A - s-a acţionat, luni dimineaţa, cu 22 de utilaje.

"De asemenea, pentru înlăturarea statului de gheaţă format pe carosabil au fost utilizate 448 tone materiale antiderapante", a precizat Folescu.

Şi şeful SDN Orşova, Ion Cunicel, a afirmat că pe căile rutiere ce le administrează - DN 6, DN 67D, DN 57, DN 57B, DN 57A şi DN 57C - au intervenit 116 autoutilaje şi s-au răspândit 393 tone nisip şi 3.255 tone clorură de calciu.

×