x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Şase judeţe, paralizate de zăpadă

Şase judeţe, paralizate de zăpadă

de Theodora Şutiu    |    17 Dec 2018   •   11:30
Şase judeţe, paralizate de zăpadă

Aproape toate zonele din ţară au fost afectate, ieri, de ninsoare, viscol, lapoviţă sau polei, condiţiile dificile de iarnă provocând probleme cu circulaţia mai multor trenuri, trafic îngreunat de copaci căzuţi, întreruperi ale curentului electric pentru zeci de mii de oameni şi accidente rutiere grave. Totodată, mai multe şcoli sunt închise astăzi şi mâine, din cauza vremii rele.

O femeie a murit, iar alte trei persoane, între care un bebeluş, au fost rănite, duminică, în urma unui impact frontal între două maşini, în Prahova. La Cluj, un autoturism a intrat într-un tir, provocând decesul unei persoane şi rănirea altora patru. În judeţul Sibiu, zece persoane au ajuns la spital, după ce două maşini şi două microbuze s-au ciocnit.

Potrivit reprezentanţilor ISU, din cauza ninsorilor, peste 100.000 de persoane din judeţele Arad, Caraş-Severin, Buzău şi Timiş, nu au energie electrică, fiind afectate mai multe linii de medie tensiune. Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din judeţul Caraş-Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare şi transportate în localităţile de destinaţie. 

În acelaşi timp, cursurile mai multor şcoli din Hunedoara, Timiş şi Gorj sunt închise astăzi şi mâine din cauza căderilor masive de zăpadă din vestul ţării, accesul către unităţile de învăţământ fiind îngreunat sau, în unele cazuri, imposibil.  

 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că au fost trimise opt generatoare de mare capacitate în vestul ţării, în judeţele unde nu există curent electric din cauza viscolului.

 

În Timiş, unul dintre cele mai afectate judeţe, ISU a intervenit, ieri, în 58 de situaţii de urgenţă, dintre care un incendiu, 40 degajări de copaci sau crengi căzute pe autoturisme şi pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate peste 20 de maşini

×