x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperatura medie în Europa a înregistrat o creştere de 1,96 grade Celsius, în 2015

Temperatura medie în Europa a înregistrat o creştere de 1,96 grade Celsius, în 2015

23 Mar 2016   •   16:08
Temperatura medie în Europa a înregistrat o creştere de 1,96 grade Celsius, în 2015
Sursa foto: Foto: Marin Raica

Temperatura medie a înregistrat o creştere, în 2015, de 1,96 grade Celsius în Europa şi, implicit, în România, în timp ce la nivel global creşterea s-a situat la 0,76 grade Celsius, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

'Oricât de bună ar fi prognoza, fenomenele meteo devin extrem de intense, iar valoarea pagubelor creşte exponenţial. Serviciul meteorologic din România este cel mai puternic din sud-estul Europei şi mă bucur că autorităţile susţin dezvoltarea serviciilor meteorologice. Potrivit estimărilor la nivel global, în anul 2015 s-a consemnat o creştere a temperaturilor de 0,76 grade Celsius. În anul 2016 se estimează o creştere de 0,84 grade Celsius a temperaturii la nivel global', a menţionat Sandu.

Directorul general al ANM a precizat, totodată, că estimările meteorologice arată o creştere de 1,96 grade Celsius a temperaturii medii la nivelul Europei şi, implicit, în România.

'La nivelul României, anul trecut, s-a consemnat o creştere de 1,96 grade Celsius. Am putea intra în panică, ţinând cont de ceea ce s-a stabilit la Paris, dar nu e chiar aşa. Dacă ne raportăm la perioada pre-industrială, creşterea de 0,76 grade Celsius din 2015 este de peste un grad, ceea ce reprezintă un lucru grav. România nu este o excepţie. Creşterea de 1,96 grade Celsius relevă o majorare la nivelul Europei, de fapt. Rezultă că Europa se îndreaptă foarte rapid în a depăşi cele două grade, limită stabilită la Paris. De ce nu trebuie să intrăm în panică, de fapt? Temperatura medie globală este 14 grade, iar la noi aceasta este de 9 grade Celsius, deci suntem destul de departe de media globală', a explicat Sandu. AGERPRES/

×