x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi anormale în România până la jumătatea lunii ianuarie 2024. Iată ce surprize ne pregătește vremea în următoarele patru săptămâni

Temperaturi anormale în România până la jumătatea lunii ianuarie 2024. Iată ce surprize ne pregătește vremea în următoarele patru săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   09:45
Temperaturi anormale în România până la jumătatea lunii ianuarie 2024. Iată ce surprize ne pregătește vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni, însă precipitațiile vor fi excedentare în mai multe zone ale țării. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023 

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. 

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

×