x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un uragan se îndreaptă spre Hawaii, iar un altul spre Mexic

Un uragan se îndreaptă spre Hawaii, iar un altul spre Mexic

08 Aug 2018   •   07:25
Un uragan se îndreaptă spre Hawaii, iar un altul spre Mexic

Insula americană Hawaii va fi lovită miercuri de vânturi puternice din cauza trecerii uraganului Hector la sud de arhipelagul din Oceanul Pacific, a anunţat Centrul naţional al urganelor (NHC), cu sediul la Miami. 

 

Potrivit ultimului buletin al NHC de marţi, de la ora 12.00 GMT, Hector era un uragan de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson, care numără cinci în total. Vânturile care însoţesc uraganul Hector ating 215 km/h, cu rafale mai puternice, dar "o scădere în intensitate este prevăzută în următoarele 48 de ore". 

Hector ar urma să treacă miercuri la circa 265 km sud de marea insulă din Hawaii, unde NHC a emis un aviz de supraveghere pentru furtună tropicală. 

"Hula creată de Hector urmează să atingă coastele de sud-est şi de est a marii insule, şi estul insulei Maui, târziu în cursul zilei de azi (marţi), devenind probabil importantă şi periculoasă", a avertizat centrul. 

Un alt uragan, denumit John, de categoria a 2-a, se afla marţi în largul coastei de vest a Mexicului, unde sufla cu o viteză de 165 km/h şi "continua să crească în intensitate" în direcţia nord-vest. Comisia naţională a apei din Mexic a inregistrat deja ploi abundente în anumite state din vestul ţării. 

Aceasta a avertizat populaţia şi amatorii de iahting cu privire la riscurile presupuse de ploile puternice, vântul violent şi valurile mari. Autorităţile din staţiunea balneară Los Cabos, din peninsula Baja-California, au închis porturile şi au arborat drapelul roşu pe plaje, unde sunt aşteptate valuri de cinci metri înălţime. AGERPRES

×