x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Alertă ANM. Pericol major de inundații în Galați. Cod roșu pe râuri din bazinele Călmățui și Geru

UPDATE Alertă ANM. Pericol major de inundații în Galați. Cod roșu pe râuri din bazinele Călmățui și Geru

20 Iun 2021   •   17:51
UPDATE Alertă ANM. Pericol major de inundații în Galați. Cod roșu pe râuri din bazinele Călmățui și Geru

Hidrologii au emis, duminică, o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul Galați, valabilă până la miezul nopții.

Duminică între orele 17.45 - 24.00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Geru – bazin amonte confluență cu râul Suhu (afluenți ai Siretului), Corazel (afluent al Bârladului), județul Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Călmățui – bazin superior.

Până la ora 17.30, localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri din judeţul Galați s-au aflat sub avertizare Cod roşu de ploi torenţiale.

Mediafax

UPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o nouă avertizare Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţul Galați.

Potrivit meteorologilor, între orele 16.30 şi 17.30, în judeţul Galați, în localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 40...50 l/mp.

Se anunță și frecvente descărcări electrice.

În zona avertizată s-au acumulat în ultima oră până 40...50 l/mp.

De asemenea, până la ora 17.30, în localităţile Băile Herculane, Cornereva, Topleț din Caraş-Severin, respectiv Orșova, Eșelnița, Isverna, Balta, Podeni, Dubova și Obârșia-Cloșani din județul Mehedinţi este Cod portocaliu de averse. Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși local 35...50 l/mp.

(sursa: Mediafax)

UPDATE Meteorologii au prelungit avertizarea cod roșu de ploi până duminică, la ora 15.00.

Potrivit meteorologilor, în localitățile Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beștepe, Maliuc și Pardina se vor semnala averse torențiale ce vor depăși local 35...50 l/mp.

În zona avertizată, în ultima oră, s-au acumulat 30...50 l/mp.

Inițial, avertizarea cod roșu de ploi torențiale era valabilă până la ora 14.00, însă a fost prelungită până la ora 15.00.

Mediafax

UPDATE Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod roșu de ploi torențiale pentru mai multe localități din județul Tulcea. Avertizarea este valabilă până la ora 14.00.

Potrivit ANM, avertizarea cod roșu afectează localitățile Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Carcaliu, Văcăreni, Valea Teilor, Hamcearca și Smârdan.

În aceste zone vor fi averse torențiale ce vor depăși 30 - 40 l/mp. În zona avertizată, în ultimele ore s-au acumulat 70 - 90 l/mp. Sunt prognozate și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este valabilă până la ora 14.00.

Mediafax

UPDATE Meteorologii au emis, duminică, noi avertizări cod roșu de ploi torențiale pentru localități din județele Bacău și Vrancea.

Codul roșu este valabil pentru localitățile Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Oituz, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașin, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Pârgărești, Palanca, Brusturoasa și Cașin, din județul Bacău și pentru localitățile Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistorești, Paltin, Paulești, Vintileasca, Andreiașu de Jos, Negrilești, Năruja, Valea Sării, Bârsești și Spulber, din județul Vrancea.

Codul roșu este valabil până la ora 12.00.

Fenomene meteorologice așteptate sunt de averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp. În zona avertizată, în ultimele zile, s-au cumulat cantități de apă, în medie, de peste 90...100 l/mp.

O altă avertizare cod roșu este în vigoare pentru județele Galați și Brăila.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod roșu de ploi pentru mai multe localități din județele Galați și Brăila. Avertizarea de tip nowcasting este valabilă până la ora 10.30.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate de ploile torențiale localitățile Vădeni și Siliștea, din județul Brăila și localitățile Braniștea și Șendreni, din județul Galaţi.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat peste 60...80 l/mp în ultimele 4 ore. Sunt anunțate și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea de tip nowcasting este valabilă până la ora 10.30.

Stire initiala Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de ploi pentru mai multe localități din județul Tulcea. Avertizarea este valabilă pânî la ora 9.50.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate de ploi torențiale localitățile Isaccea, Jijila, Luncavița și Văcăreni.

Se vor semnala ploi torențiale ce vor depăși 50 l/mp, într-o zonă în care s-au acumulat peste 50 l/mp. Vor mai fi frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizarea este valabilă pânî la ora 9.50.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: cod rosu