x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vânt puternic în jumătate de țară și viscol la munte

Vânt puternic în jumătate de țară și viscol la munte

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   09:45
Vânt puternic în jumătate de țară și viscol la munte
Sursa foto: hepta

Meteorologii au emis vineri două coduri galbene de vânt puternic și viscol, pentru 23, respectiv 21 de județe din țară, valabile până sâmbătă seara. Intensificări ale vântului vor mai fi și în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit ANM, vineri între orele 10.00 - 22.00, va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea. Va fi și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Județele vizate sunt Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

O altă avertizare cod galben vizează 21 de județe și este valabilă sâmbătă, de la 5.00 până la 22.00.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

În acest caz, județele vizate sunt Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vant viscol