x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea se va încălzi în weekend

Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea se va încălzi în weekend

10 Apr 2020   •   11:24
Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea se va încălzi în weekend
Sursa foto: Victor Stroe

Valorile termice vor fi în scãdere în regiunile nord-vestice, nordice, nord-estice şi centrale, unde se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, dar va fi în continuare mai cald decât în mod normal în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul şi în estul ţãrii în a doua parte a zilei, când în Moldova cu totul izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în est, centru, nord-vest şi la munte şi pe arii restrânse în rest, iar cele mai mari viteze se vor înregistra în Moldova şi pe creste, cu rafale cuprinse în general între 45 şi 60 km/h.

Noaptea se va forma brumã pe arii restrânse în nord şi în centru.

Sâmbătă, 11 aprilie 2020

Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri trecãtoare şi doar cu totul izolat vor fi condiţii sã plouã slab la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime, în scãdere în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei pânã spre -5 grade.

Pe arii restrânse în nord şi în centru se va forma brumã.

Duminică, 12 aprilie 2020

Vremea se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate îndeosebi în prima parte a zilei în regiunile sud-vestice unde, izolat, va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade pe litoral şi 22 de grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, mai scãzute, spre -3 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde se va forma brumã.

×
Subiecte în articol: vreme meteorologi weekend