x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical de la o zi la alta! La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă

Vremea se schimbă radical de la o zi la alta! La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2023   •   20:56
Vremea se schimbă radical de la o zi la alta! La ce să ne așteptăm în următoarea perioadă
Sursa foto: Hepta

După episodul de ninsori abundente cu viscol care a afectat mai multe județe din țară, vremea de Crăciun se va schimba într-o manieră neobișnuită pentru această perioadă a anului.

Vreme caldă între Crăciun și Anul Nou, cu minime pozitive în aproape toată țara

Valorile vor atinge peste 10 grade în mod deosebit în jumătatea sudică a teritoriului, astfel încât stratul de zăpadă depus în zonele mai joase se va topi aproape complet. Va mai rămâne strat de zăpadă doar în zonele montane înalte. 

Pe fondul advecției (deplasării orizontale, n.r.) de aer cald, vorbim de precipitații în general în formă lichidă, care vor mai acumula peste 15 - 20 de litri pe metrul pătrat în regiunile nord-vestice, astfel încât stratul de zăpadă va fi mult diminuat. 

Precipitații în formă lichidă vor apărea pe parcursul săptămânii, pe arii foarte restrânse și în general în jumătatea de nord a teritoriului. 

În jumătatea sudică, vorbim de o vreme în general frumoasă, mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată.

Și temperaturile minime vor fi foarte ridicate, pozitive, în aproape toată țara, cu valori de 5 - 8 grade, ceea ce este foarte mult pentru această perioadă", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM de serviciu, la Antena 3 CNN

×