x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Una caldă, una rece: Vremea schimbătoare în România, până la mijlocul lunii ianuarie 2024

Una caldă, una rece: Vremea schimbătoare în România, până la mijlocul lunii ianuarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   10:30
Una caldă, una rece: Vremea schimbătoare în România, până la mijlocul lunii ianuarie 2024

Temperaturile se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza ANM valabilă pentru perioada 18 decembrie-15 ianuarie. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a explicat că vremea se va răci considerabil pe finalul acestei săptămâni fiind resimțite efectele ciclonului care a pătruns în țara noastră. În următoarele zile vom avea schimbări bruște de temperatură, iar în zonele montane va ninge.

 

De Crăciun este posibil să avem o nouă scădere a temperaturilor și nu sunt excluse precipitațiile.

"Deocamdată ne așteptăm la zile cu vreme în general frumoasă și temperaturi în creștere, cele mai ridicate temperaturi în această situație de pătrundere de aer cald în sezonul de iarnă. Cele mai ridicate temperaturi sunt de așteptat în zonele de deal, în special din partea de sud a țării, deci în nordul Olteniei și al Munteniei, dar temperaturi ridicate peste normal vor fi în toată țara și puține precipitații aproape deloc.De miercuri, însă, așteptăm o schimbare în aspectul vremii. De joi, treptat se mai răcește, apar și precipitațiile în partea de vest, de nord și de centru, ninsori în zona de munte, lapoviță, ploaie în zona joasă.

Apoi, spre sfârșitul săptămânii, în weekend, este posibilă o nouă încălzire a vremii.

Materialele pe care le avem acum arată o încălzire similară cu ce avem astăzi și mâine pentru ziua de duminică, adică posibil din nou temperaturi spre 13-14 grade.

Ziua de Crăciun s-ar putea să vină din nou cu un proces de răcire a vremii, dar care să nu se manifeste chiar în toată țara, mai degrabă în jumătatea de nord a teritoriului.

Certă este încălzirea despre care discutăm pentru zilele viitoare și faptul că pe urmă vremea va fi destul de schimbătoare, cu modificări destul de importante în aspect, o dată la 2-3 zile", a spus Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, luni, la Antena 3 CNN.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane aferente.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vreme prognoza meteo craciun