x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 5 rase de câini cu cea mai puternică mușcătură

5 rase de câini cu cea mai puternică mușcătură

de Anastasia Paul    |    19 Oct 2023   •   20:15
5 rase de câini cu cea  mai puternică mușcătură
Sursa foto: agrointel.ro

Expresia „latră dar nu mușcă” înseamnă că cineva amenință dar nu acționează. Acest lucru nu este însă adevărat dacă facem topul primelor 5 rase de câini cu cea mai puternică mușcătură. 

Aceștia au maxilar puternic și o anatomie robustă. Printre candidații de top la titlul celei mai puternice mușcături se află Kangal, o rasă turcească cunoscută pentru forța sa excepțională de a mușca. În plus, American Pit Bull Terrier, Rottweiler și Ciobănesc german sunt, de asemenea, recunoscuți pentru forța formidabilă a maxilarului, făcându-i remarcabili în lumea canină pentru mușcăturile lor puternice. Dar acesta este doar vârful aisbergului.

Când admiri puterea incredibilă a acestor câini și mușcăturile lor este important să respectăm puterea acestor animale. Câinii sunt animale de companie minunate Dar, ca orice altceva, și ei trebuie întotdeauna tratați cu respect și conștient de către oameni. Sunt ființe vii foarte inteligente, complexe din punct de vedere emoțional, care pot înflori sub privirea atentă a unui proprietar, scrie studyfinds.org.

Deși aceste rase au maxilare puternice, asta nu înseamnă că nu pot fi animale de companie grozave.

1. Kangal
Acești câini fascinanti sunt originari din Turcia și se presupune că au o forță de mușcătură care depășește 730 PSI. Este câinele ciobănesc al Turciei, protector atât pentru turma de oi, cât și pentru familia sa. Rasa datează din secolul al XII-lea. Sunt puternici și agili, depășind cu ușurință orice prădător de talie medie în câteva minute. Crescătorii i-au folosit inițial pentru a păzi animalele împotriva prădătorilor, inclusiv lei, lupi și urși. În timp ce sunt animale de companie minunate, pot fi precauți față de străini fără o socializare precoce.

2. Bandog
Este cunoscut pentru mușcătura sa puternică, dar și pentru instinctele puternice de protecție. Aceasta este o altă rasă căreia îi plac spațiile deschise și munca grea. Sunt rezultatul unei încrucișări între un mastiff și un buldog. Fălcile sale au o forță de 730 PSI și, deși arată formidabil, se potrivesc bine cu o familie care înțelege nevoia lor de joacă, muncă și rutine pline de afecțiune. Rasa atează din Evul Mediu, dar nu a fost recunoscut de American Kennel Club și de nicio altă organizație. Se crede că Bandogul a participat la Sfintele Cruciade. Numele său complet este Bandog Mastiff și mulți oameni cred că sunt în primul rând un amestec de Bull Terrier și Neapolitan Mastiff

3. Cane Corso
Cane Corso este o rasă care se dezvoltă cel mai bine în spații largi deschise unde își poate exercita corpul puternic. Această rasă italiană a fost folosită inițial ca animal de pază, cu unele modificări controversate, cum ar fi urechi tăiate și o coadă prinsă, menite să limiteze țintele pe care un adversar le-ar putea ataca în timpul luptei. Puterea mușcăturii sale este de 650 PSI. Este musculos, atletic și loial, cu blană scurtă în negru, gri, maro sau căpriu. Sunt afectuoși cu familia dar se descurcă bine dacă este singurul animal din casă. 

4. Dogue de Bordeaux
Acești câini francezi bruni au o construcție ghemuită puternică, ceea ce implică capacitatea lor de a exercita o putere mare a mușcăturii sale, de 560 PSI. AU blana roșie sau ruginie. Sunt însă câini leneși așa că este posibil să nu muște prea des. Dogue de Bordeaux este gigantul salivator din filmul „Turner and Hooch”. Sunt afectuoși cu membrii familiei lor. Un pic leneși, acești canini nu au nevoie de multe exerciții. Spre deosebire de alți Mastiff, sunt grozavi cu copiii și alte animale.

5. Tosa Inu
Acest câine japonez a fost dezvoltat pentru prima dată de crescători la începutul secolului XX, nu pentru război, ci pentru luptă canină. Luptele cu câini sunt acum interzise în Japonia, iar Tosa Inu a devenit o rasă faimoasă la nivel internațional. Reputația lor de agresivitate a făcut ca această rasă să fie restricționată sau complet interzisă în țări precum România și Australia. Deși iubitor și afectuos, nu este o alegere recomandată proprietarilor de câini fără experiență. Mușcătura sa are o putere de 550 PSI.

 

 

×
Subiecte în articol: caini muscatura