x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 6 accesorii în care orice gamer pasionat trebuie să investească

6 accesorii în care orice gamer pasionat trebuie să investească

22 Aug 2022   •   12:54
6 accesorii în care orice gamer pasionat trebuie să investească

Pentru gamerii pasionați, experiența de joc trebuie să completă, având nevoie de mai mult decât un computer puternic sau un birou confortabil.

Accesoriile sunt la fel de importante precum jocul în sine, indiferent dacă este vorba despre un monitor Full HD sau o tastatură mecanică. Pentru ca experiența să fie de top este nevoie de echipamente avansate și gadgeturi inovatoare, ce pot satisface nevoile specifice gamingului. 

Bineînțeles, asigurarea condițiilor de top pentru gaming presupune o anumită investiție, ce poate fi percepută ca un efort financiar. Întreabă orice gamer pasionat și îți va spune câte economii a trebuit să facă pentru a-și achiziționa gadgeturi de cea mai bună calitate. Află în continuare despre cele mai importante recomandări pentru ca experiența ta gaming să fie perfectă. 

 

  1. Scaun ergonomic

Chiar dacă focusul tău este pe echipamente, cum sunt monitorul, procesorul sau tastatura, nu trebuie să omiți nici confortul. Un scaun confortabil pentru gaming este tot ce ai nevoie pentru ca spatele tău să fie protejat. Alege un model cu sprijin lombar, cu pernă pentru gât și suport pentru mâini. De asemenea, scaunul trebuie să fie reglabil pe înălțime și să aibă roți. Scaunele pentru gaming sunt diferite de scaunele obișnuite de birou. Acestea din urmă au un design dedicat eficienței, pe când scaunele pentru gaming sunt menite în primul rând pentru confort. O sesiune de gaming poate dura chiar și câteva ore, din acest motiv este important să ai susținere pentru coloană, iar tensiunea să nu se acumuleze în umeri. 

 

  1. Desktop

Un PC special configurat pentru gaming are capacități superioare de procesare a datelor. Ele sunt mai fiabile, mai rapide, iar timpii de refresh și reacție mai buni. Stocarea este și ea superioară, pentru a putea oferi destul spațiu jocurilor tale preferate. Vei avea nevoie de un procesor premium, de un cooler puternic, minim 16 GB de RAM și conectivitate superioară. 

 

  1. Monitor

Monitorul este poarta prin care ai acces la imaginile din joc. Cel mai important detaliu este calitatea ecranului, cu grafică de înaltă calitate. Alege un monitor cu dimensiune mare, de minim 25 de inch, și cu rata de refresh ridicată. Rezoluția și densitatea pixelilor sunt și ele criterii care trebuie să îndeplinească standarde de top, astfel încât să te bucuri de imagini rapide și clare.  

 

  1. Căști 

Un set de căști pentru gaming oferă mai multe specificații decât căștile pentru muzică. Pentru o experiență de top, vei avea nevoie de cele mai bune căști disponibile pe piață, care au timpi de reacție superiori. În acest fel, vei putea auzi sunete care vin din toate direcțiile și vei putea reacționa în timp real. Acest detaliu este important în jocurile în care este nevoie de reacție rapidă, cum sunt cele multiplayer sau shooting. Sunetul surround crează o experiență auditivă semnificativ realistă ce contribuie la reușita unei misiuni. 

 

  1. Tastatura de gaming

Poți găsi în magazinele de profil două tipuri de tastaturi, cu membrană sau mecanice. Gamerii pasionați vor opta întotdeauna pentru o tastatură mecanică, deoarece are taste înalte, receptive, care permit mișcarea rapidă și precisă. De asemenea, iluminarea din spate oferă o vizibilitate perfectă dacă îți place să te joci într-o cameră întunecată. Tastatura este importantă și pentru comunicarea cu coechipierii tău, precum și pentru activarea unor comenzi specifice. 

 

  1. Mouse de gaming

Dacă vrei să ai succes în misiunile din jocurile preferate, trebuie să te bazezi pe un mouse ergonomic, programabil și foarte precis. Designul este elegant și poate avea un suport pentru încheietura mâinii. 

 

Un pasionat de gaming nu se va mulțumi niciodată cu puțin, deoarece experiența pe care și-o dorește trebuie să fie una de top. Asigură-te că ai achiziționat toate accesoriile din lista de mai sus, astfel încât setup-ul tău de gaming să fie complet. Vei putea intra pregătit în misiunile virtuale, iar performanțele și viteza ta de reacție vor crește. 



 

×