x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Află tot ce ai nevoie dacă te afli în căutarea unui azil de bătrâni

Află tot ce ai nevoie dacă te afli în căutarea unui azil de bătrâni

27 Iul 2023   •   17:30
Află tot ce ai nevoie dacă te afli în căutarea unui azil de bătrâni

Atunci când îți dorești să găsești un azil de bătrâni potrivit pentru o persoană dragă din familia ta, este crucial să acorzi o atenție deosebită comunicării cu seniorul înainte de a lua o astfel de decizie importantă. Este esențial să îți faci timp să înțelegi nevoile și preferințele acelei persoane, astfel încât să nu existe loc pentru interpretări greșite și să eviți orice senzație de singurătate sau abandon.

Descoperă în următoarele rânduri ghidul esențial pentru a alege un azil de batrani potrivit, astfel încât seniorul drag din viața ta să primească îngrijirea necesară și să se simtă confortabil în noua sa locuință.

 

Aspecte cu ajutorul cărora îți dai seama dacă seniorul are nevoie de internare într-un azil de bătrâni

Decizia de internare a unui senior într-un azil de bătrâni este una complexă și trebuie luate în considerare o serie de aspecte. Iată câteva aspecte relevante care pot indica necesitatea unei astfel de internări:

  • Persoana în vârstă nu respectă un regim alimentar adecvat, cu toate că pretinde că o face ;
  • Nu reușește să facă singură cumpărăturile și nici nu poate să găsească produsele necesare ;
  • Nu se poate ocupa de igiena personală sau să aibă grijă de locuință în mod corespunzător ;
  • Nu acordă atenția necesară tratamentului medicamentos sau pur și simplu uită să și-l administreze ;
  • Se simte singură, nu are activități sociale și nici prieteni.

 

Personalul și instituția

Dacă ai ajuns la concluzia că aceasta este soluția potrivită, o idee bună ar fi să faci o vizită împreună cu persoana dragă la căminul de bătrâni pe care îl aveți în vedere. Este crucial să acordați o atenție deosebită aspectului atât al clădirii, cât și al spațiilor interioare și exterioare. Un mediu curat, bine întreținut și plăcut este esențial pentru bunăstarea seniorilor. Existenta unui spațiu verde în care aceștia să poată plimba, socializa și relaxa este deosebit de importantă pentru starea lor generală. În ceea ce privește personalul de îngrijire, este esențial ca acesta să fie prietenos, răbdător și dornic să ofere ajutorul necesar, dar în același timp să interacționeze cu blândețe și politețe față de bătrâni. De asemenea, ar trebui să fie purtător de uniforme profesionale, cu ecusoane pe care să fie trecute numele și funcția fiecăruia. Prin adresarea rezidenților pe nume, personalul creează un mediu familiar și confortabil, iar atmosfera în cămin devine cât mai plăcută.

 

Îngrijirea medicală- un aspect important !

Este crucial ca toți cei în vârstă să beneficieze de îngrijire medicală adecvată în ceea ce privește momentul și doza tratamentului, dar și să fie programați pentru consulturi medicale de specialitate nu doar atunci când au nevoie, ci și pentru examinări regulate. În plus, obținerea informațiilor despre gestionarea situațiilor medicale de urgență este de o importanță deosebită!

Pe BatranetiFericite.ro, ai acces la o resursă online care te poate ajuta să găsești azilul de bătrâni ideal. Aici vei găsi opțiuni variate pentru un cămin special amenajat și dotat, unde fiecare rezident poate beneficia de confortul necesar. Este important să iei în considerare aspectele menționate anterior și să vizitezi împreună cu persoana în vârstă căminul de bătrâni înainte de a lua o decizie. Ia în considerare și  un camin batrani alzheimer!

 

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: contact@batranetifericite.ro

 

 

×