x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Afrodiziace alimentare: Cum le combinam, de la aperitiv, la desert și băutura potrivită

Afrodiziace alimentare: Cum le combinam, de la aperitiv, la desert și băutura potrivită

de Andreea Tiron    |    29 Dec 2023   •   08:20
Afrodiziace alimentare: Cum le combinam, de la aperitiv, la desert și băutura potrivită
Sursa foto: Hepta

Dacă vă întrebați cum ar arăta un meniu special pentru o sărbătoare ieșită din tiparele locale, putem să vă sugerăm câteva idei. Pentru că este despre iubire, adăugăm și o nuanță senzuală poveștii, începând chiar de la alegerea meniului. 

Iar dacă nu știați, sunt câteva alimente care vă pot veni în ajutor pentru că despre ele se spune că ar fi… afrodiziace. Cum le puteți încorpora într-o cină romantică bine gândită? 

 

 

Iată cum combinam alimentele afrodiziace! De la aperitiv, la desert și băutura potrivită.

  • Potrivit cumvaplace.ro, putem începe cu o salată simplă de rucola, peste care adăugăm parmezan ras în fâșii foarte subțiri, cu semințe de pin ușor prăjite și asezonăm cu un strop de zeamă de lămâie, astfel încât să ia din amăreala specific rucolei. 
  •  Dacă salata nu vă face cu ochiul, încercați o pizza albă cu rucola. Fără sos de roșii, cu cremă de brânză și smântână, peste care presărați rucola crudă și din nou parmezan tăiat felii subțiri (încercați cu decojitorul de legume).
  • Avocado este considerat stimulent al apetitului sexual dinaintea erei noastre. Ori e vorba de nivelul ridicat de vitamina E, care ajută pielea să fie și mai mătăsoasă, ori pur și simplu forma de pară și textura catifelată fructului, bine ar fi să îi găsim loc pe masă. Încercați un guacamole, pentru că și chili are un rol extrem de important: stimulează terminațiile nervoase și eliberează endorfine în organism. 
  • La felul principal puteți prepara un somon simplu. Acizii grași și omega 3 sunt recomandați și pentru reglarea nivelului de hormoni. Un pește perfect copt este, de obicei, suficient, dar dacă vreți să impresionați cu adevărat, adăugați-i o garnitură de sparanghel.
  • Sparanghelul este o vegetală renumită pentru calitățile sale afrodiziace, din nou cu nivel ridicat de vitamina E, aflată în legătură directă cu producția de hormoni. Pur și simplu gătiți ușor asparagusul în unt sau ulei de măsline, cu sare și piper, pentru 15 minute, într-o tigaie antiaderentă. Mâncați-l ca atare sau adăugați-l drept garnitură la somon!
  • Sparanghelul poate să își găsească un loc pe masă și în câteva pachețele cu mozzarella și prosciutto!
  • Supă-cremă de ciuperci. Practic, puteți folosi orice ciuperci pentru asta, dar o combinație între champinioanehribi și Morel este absolut spectaculoasă. Rețeta este foarte simplă: căliți champinioanele tăiate cuburi în unt cu ceapă, puneți totul într-un blender și faceți o cremă fină, adăugați stock de supă, hribi și ciuperci Morel și lăsați totul să fiarbă. La final puteți asezona cu o lingură de smântână, parmezan ras și patrunjel verde, tocat fin.
  • Fructele de mare – crevețihomarstridii sau scoici – sunt, de asemenea, renumite pentru calitățile lor afrodiziace. Combinate cu un risotto cremos sau cu paste cu sos iute de smântână cu chili, sunt o cină ușoară, rafinată, dar mai ales un spectacol al gustului.

În timp ce majoritatea tipurilor de alcool este nerecomandată, vinul roșu ar putea să vă vină în ajutor acum. Este relaxant și, în același timp, nivelul ridicat de antioxidanți ajută circulația sângelui. Poate nu și dacă bem toată sticla, sigur, dar o parte putem să o folosim pentru o minunată rețetă de paste gătite în vin!

  • Desertul nu este, cu siguranță o surpriză. Nu este un secret pentru nimeni că ciocolata are multiple calități, între care și cele afrodiziace, pe lângă faptul că ne face pur și simplu fericiți! Iar împreună cu zmeura, aduce un strop de rai direct pe papilele noastre gustative. O tartă cu ciocolată și zmeură sau lava cake cu sos de zmeură ar fi alegerea cea mai fericită a serii!
  • Și dacă tot vorbim de fructe afrodiziace, rodia are recomandări foarte bune la acest capitol. O idee de-a dreptul romantică de desert este o panna cotta cu fructe de rodie proaspete deasupra. Puteți adăuga și puțină miere… Mierea este considerată de secole un afrodiziac, iar conceptul de ”lună de miere” ar trebui să ne spună ceva. Întrebați-l pe Hipocrate, era sigur că mierea ajută pe toată durata lunii de miere! 
  • Și dacă vă temeți că seara s-ar putea sfârși prea repede, nu strică să adăugați și o cafea. Cafeina va crește ritmul bătăilor inimii și va accelera circulația sângelui, astfel că veți fi repede din nou în formă. Puteți ”îmbunătăți” cafeaua cu un strop de Bailey’s.
  • Odată cina sfârșită, o sticlă de șampanie merită să fie deschisă. Masa a fost cu siguranță un succes, iar sunetul bulelor de șampanie are ceva senzual și romantic în același timp. Și, în plus, este considerată afrodiziac, exact datorită acidului! Dacă îi adăugați și un bol cu căpșuni, nu veți greși deloc. 

×
Subiecte în articol: alimente afrodiziace cina romantica