x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Anul nou chinezesc, 10 februarie 2024. Dragonul de Lemn. Tradiții și obiceiuri

Anul nou chinezesc, 10 februarie 2024. Dragonul de Lemn. Tradiții și obiceiuri

de Moira Dună    |    10 Feb 2024   •   07:00
Anul nou chinezesc, 10 februarie 2024. Dragonul de Lemn. Tradiții și obiceiuri
Sursa foto: Hepta

Multe țări asiatice sărbătoresc Anul Nou în această perioadă, inclusiv Vietnam și Coreea.Anul Nou Lunar, numit adesea Festivalul Primăverii sau Anul Nou Chinezesc, este cea mai importantă sărbătoare din China și din multe alte comunități asiatice.

Este un festival anual care se desfășoară pe parcursul a 16 zile. Sărbătoarea onorează zeitățile casnice și cerești, precum și strămoșii.

Cât durează festivitățile de Anul Nou Chinezesc
Anul Nou Chinezesc din 2024 începe pe 10 februarie și se încheie cu Festivalul Lanternelor, pe 24 februarie. Festivitățile durează circa 16 zile. Sărbătoarea publică chineză are loc din 10 februarie până la 17 februarie.

Ce este zodiacul chinezesc
Zodiacul chinezesc, sau Sheng Xiao (生肖), este un ciclu repetitiv de 12 ani, cu  semne animale și atributele lor, bazat pe calendarul lunar.

Anul Nou Lunar marchează trecerea de la un animal la altul. Anul Iepurelui, care a început pe 22 ianuarie 2023, se încheie pe 9 februarie. Pe 10 februarie începe Anul Dragonului, care a fost ultima dată în 2012.

Înainte de Anul Nou Lunar
În pregătirea pentru Anul Nou Lunar, casele sunt curățate temeinic pentru a îndepărta orice ghinion din anul precedent. De asemenea, trebuie plătite datoriile înainte de noul an, pentru a închide registrele la sfârșitul anului și a te pregăti pentru un nou an. 

Unele tradiții includ punerea cupletelor festivalului de primăvară pe uși sau ferestre și cumpărarea de haine noi.

Revelion
În dimineața de Revelion, oamenii mătură mormintele strămoșilor lor, apoi se întorc acasă. Când termină de agățat cupletele Festivalului de primăvară și felinarele roșii, este timpul pentru marea cină a reuniunii de familie. Se crede că acest banchet este cea mai importantă cină a anului. Familii mari, din mai multe generații, se reunesc și se bucură de mâncăruri delicioase.

În China, alimentele servite la aceste cine variază de la nord la sud. Bucătăria din nordul Chinei tinde să aibă găluște și tăiței; mesele din sudul Chinei se bazează în mare măsură pe prăjiturile de orez. În mod tradițional, oamenii oferă plicuri roșii cu bani și aprind focuri de artificii după cină.

Festivalul felinarelor
Ultima zi a Anului Nou este cunoscută sub numele de Festivalul Lanternelor și marchează sfârșitul sărbătorilor Anului Nou Chinezesc. Toate tipurile de felinare sunt aprinse pe străzi, iar poezii și ghicitori sunt adesea scrise pentru divertisment, potrivit usatoday.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: anul nou chinezesc dragon