x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Bucătari din Franța se întrec la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”

0
05 Mar 2015 - 10:40
Bucătari din Franța se întrec la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” Mihai Stetcu
Vezi galeria foto
Noul sezon  începe la Antena 1 luni, 9 martie, de la 20.30,
Sunt născuți în România, dar au ales să își facă o carieră în domeniul culinar în patria gastronomiei rafinate, Franța. Noul sezon ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, care debutează la Antena 1 pe 9 martie de la 20.30, aduce față în față bucătari talentați, cu experiență, dornici să se confrunte cu adversarii lor în platinguri care mai de care mai sofisticate. Maria, Michael sau Florian sunt doar câțiva dintre concurenții care s-au cizelat ca bucătari în străinătate și au avut ocazia să lucreze cu unii dintre cei mai apreciați chefi internaționali.

Maria Crap are 33 ani, este bucătar și deține propriul restaurant în Avignon, Franța. A ajuns aici acum opt ani, după ce s-a căsătorit (sotul său era la vremea aceea jucator de rugby profesionist). Evoluția Mariei în bucătărie a fost simplă și rapidă. După ce a lucrat trei ani cu un cunoscut chef local, s-a mutat împreună cu soțul său în sudul Franței, unde locuiesc de patru ani. Maria a facut o școală la Avignon, în urma căreia a obținut diploma mult așteptată. Iar în timpul școlii a cunoscut mai mulți chefi cu care a colaborat, la finalul cursurilor primind și o ofertă de muncă. După un an de zile a avut marea șansă de a-și deschide propriul restaurant, unde își răsfață în prezent clienții cu preparate proprii. În tot acest timp a adus pe lume și trei copii: din prima sarcină are două fetițe gemene, în vârstă de 5 ani si jumatate, iar mezinul are un an si jumatate. Maria a lăsat deoparte restaurantul, pe perioada filmărilor, pentru a putea participa la ”Hells Kitchen”.

La numai 27 de ani, Michael Pascale are o experiență de invidiat ca chef în Franța. A urmat cursuri de specializare în gastronomie franțuzească atunci când s-a stabilit în Franța. În 1994 a plecat împreună cu părintii lui. Tatăl este rugbyst și mama gimnastă. S-a stabilit cu părinții în Normandia prima dată și apoi au început să se mute întâi in sudul Frantei, apoi în Anglia, apoi în Alpi, apoi la Paris. La numai 15 ani Michael a urmat o școala de contabilitate, dar s-a lasat de ea pentru că nu i se potrivea. A ajuns la Saint Tropez ca ajutor de bucătar. Apoi a încercat să ajungă bucătar, însă și-a dat seama că în Franța fără studii nu va reuși să facă nimic. Așa că s-a întors în Normandia și și-a luat diploma de bucătar. A început apoi să lucreze ca chef de partie timp de un an și jumătate. De trei ani și jumătate lucrează ca chef și coordonează echipe de până la opt bucătari. A avansat foarte repede în Franța și a ajuns destul de departe pentru vârsta lui. Visul lui este să aibă restaurantul propriu, în care să serveasca mâncare sănătoasă.

Școlit în străinătate este și Raul Sasu, un manager de restaurant de 26 de ani. Raul și-a descoperit plăcerea pentru gătit la vârsta de 16 ani, când, împreună cu familia, s-a mutat în Italia. Acolo a urmat o școală de bucătari și ospătari timp de cinci ani, o școală profesională-liceu, la care în primii trei ani a făcut alternativ bucătărie și ospătărie. Acolo spune că a învățat bazele bucătăriei și ale specialităților italienești, după care, în Franța, a descoperit și tainele acestei bucătării atât de rafinate. De-a lungul anilor a lucrat ca ospatar la restaurante și hoteluri de 3, 4 și 5 stele, apoi a ajuns Maître D'Hotel. În prezent lucrează ca manager de restaurant.

Iar Florian Ardeleanu povestește că a avut ocazia să lucreze în Scoția cu un cunoscut chef deținător al unei stele Michelin. Am lucrat in strainatate in restaurante Michelin si 2AA, cred ca am un spirit competitiv si maleabil pentru ca am reusit in trei ani sa avansez de la kitchen porter la demi chef de partie”, spune el.


 



Mai multe titluri din categorie

Românii au rezervat 50% dintre unitățile de cazare disponibile pentru Revelion

Românii au rezervat 50% dintre unitățile de cazare disponibile pentru Revelion
Românii au rezervat circa jumătate din capacitatea de cazare a țării pentru Revelion, arată un studiu al Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT). În același timp, cea mai...

Smart Home Concept - de la proiect de casă la construcție finalizată

Smart Home Concept - de la proiect de casă la construcție finalizată
A construi o casă înseamnă un lung proces presărat cu stres, decizii, acte de semnat și de aprobări primite. Este o perioadă stresantă, dar la finalul acestei experiențe totul merită, pentru că vei avea casa...

Serialul Adela, lider de audienţă, peste Masked Singer România

Serialul Adela, lider de audienţă, peste Masked Singer România
Galerie Foto #dacăejoieAdela! Telespectatorii au urmărit aseară în număr foarte mare serialul produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, în intervalul comun de difuzare cu Masked Singer România, serialul de la Antena 1...

Grupurile Deliei intră în Bootcamp-ul X Factor, astăzi, de la 20.30, la Antena 1 ”Devine cu adevărat stresant”

Grupurile Deliei intră în Bootcamp-ul X Factor, astăzi, de la 20.30, la Antena 1  ”Devine cu adevărat stresant”
Grupurile Deliei sunt pregătite pentru etapa Bootcamp-ul X Factor și vor face tot posibilul să primească unul dintre cele trei scaune pe care jurata le pune la bătaie pentru Battle-uri, astăzi, de la 20:30, la...

Atenție unde călătoriți! Cod roșu de furtuni în Grecia

Atenție unde călătoriți! Cod roșu de furtuni în Grecia
Cod roșu de furtuni în Grecia. Temperaturile sunt scăzute, furtunile puternice sunt însoțite de precipitații cu grindină de alocuri și rafale de vânt de până la gradul 8 pe scara Beaufort,...

UPDATE Vești bune pentru VACCINAȚI. Valabilitatea certificatului verde se prelungește în UE

UPDATE Vești bune pentru VACCINAȚI. Valabilitatea certificatului verde se prelungește în UE
Comisia Europeană vrea  prelungirea valabiltății certificatelor de vaccinare până la 9 luni. În UE au fost emise, până în prezent, 650 de milioane de documente.  „În același timp, situația...

Emi și Cuza, Mihai și Elwira Petre luptă în marea finală Asia Express- Drumul Împăraților

Emi și Cuza, Mihai și Elwira Petre luptă în marea finală  Asia Express- Drumul Împăraților
Galerie Foto Drumul Împăraților, traseul celui de-al patrulea sezon al celui mai dur reality – show,  Asia Express, ajunge la final. Duminică, 28 noiembrie, de la 20:00, Antena 1 difuzează lupta decisivă între...

Acțiunea de eliminare, prin orice mijloace, a insectelor dăunătoare este esențială pentru siguranța dumneavoastră

Acțiunea de eliminare, prin orice mijloace, a insectelor dăunătoare este esențială pentru siguranța dumneavoastră
Indiferent că vorbim despre propriile locuințe, despre spatiile de lucru, instituții publice și așa mai departe, dăunătorii de orice fel, fie că discutăm despre rozătoare sau despre insecte, acestea nu trebuie...

Motive pentru care continuăm să evoluăm pe piața balustradelor din inox într-un ritm alert !

Motive pentru care continuăm să evoluăm pe piața balustradelor din inox într-un ritm alert !
Utilizată în mod special în mediul exterior balustrada a început să fie integrată din ce în ce mai mult în procesul de amenajare interioară. Această situație a apărut ca urmare a faptului că balustrada...

Cadouri de casă nouă pentru o femeie: de la electrocasnice la lenjerii de pat

Cadouri de casă nouă pentru o femeie: de la electrocasnice la lenjerii de pat
În viața fiecărei femei, momentul cumpărării unei case este cu adevărat foarte important, un moment de tranziție care presupune schimbări intense și care tocmai din acest motiv merită sărbătorit. Dacă o...

Modificări în lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. România intră în zona galbenă

Modificări în lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. România intră în zona galbenă
Lista statelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de CNSU. Unele state UE au ajuns în zona galbenă iar altele au trecut în zona roșie.  Prin urmare, Monaco intră în zona roșie,...

Ziua Recunoștinței/Thanksgiving

Ziua Recunoștinței/Thanksgiving
Galerie Foto Ziua Recunoștinței este de departe cea mai importantă zi de sărbătoare a americanilor. Fără daruri, fără petrecere și nu seara. Este vorba de o masă de prânz la care participă familia, prietenii apropiați...

Castrum Deva sau o altă versiune a legendei Meșterului Manole 

Castrum Deva sau o altă versiune a legendei Meșterului Manole 
Folclorul local din zona Cetății Deva a păstrat foarte multe legende legate de acest loc istoric. Multe povești cu zâne, balauri și alte personaje fantastice, dar și despre niște tuneluri subterane care ar duce s...

Secretele tinereții: îngrijirea pielii după vârsta de 35 ani

Secretele tinereții: îngrijirea pielii după vârsta de 35 ani
Cosmetologii consideră că marcarea indicatorului 35+ pe produsele de îngrijire pentru femei este mai degrabă o convenție: scăderea fermității  pielii și  pierderea clarității ovalului feței se pot...

Adu marea acasă

Adu marea acasă
Galerie Foto Nu este mereu posibil și nu toată lumea își permite să meargă la plajă. Nu este mereu posibil și nu toată lumea își permite să meargă la plajă. Cu toate acestea, puteți oricând încânta copiii cu...
Serviciul de email marketing furnizat de