x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare, de 1 Decembrie

Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare, de 1 Decembrie

de Diana Scarlat    |    29 Noi 2012   •   13:59
Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare, de 1 Decembrie
Sursa foto: Photographer: Ovidiu Micsik

Ca în fiecare an, Ziua Naţională îi scoate din case pe bucureşteni, pentru a sărbători în aer liber. În afara obişnuitelor parade militare de sub Arcul de Triumf, locuitorii oraşului se pot bucura şi de evenimentele organizate în fiecare sector al Capitalei.

Locuitorii sectorului 6 vor putea participa la mai multe evenimente, organizate între 30 noiembrie şi 1 decembrie, atât în Parcul Drumul Taberei, cât şi în Parcul Crângaşi, dedicate Zilei de Sfântul Andrei şi Zilei Naţionale a României. Zilele de sărbătoare care marchează şi intrarea în iarnă îi vor aştepta pe locuitorii sectorului 6 cu tradiţionalele porţii de fasole la ceaun, în ritmuri de fanfă militară, în cele două parcuri, dar şi cu spectacole de muzică uşoară şi de muzică populară, cu Alb Negru, Aurelian Temişan, Troble Crew, Mariana şi Mihai Călin, Geta Neagu, Nina şi Nicu Spânu, Norica Enache, Tavi Clonda, Taraf Cleante şi mulţi alţii.

Şi locuitorii sectorului 4 se vor putea bucura de evenimentele în aer liber din această perioadă. Sâmbătă, 1 decembrie, acesta va fi primul dintre sectoarele Capitalei care va îmbracă haine de sărbătoare, în aşteptarea Crăciunului şi Anului Nou, pentru că, la ora 16.34, Primarul Cristian Popescu-Piedone va aprinde luminile festive. “Crăciunul tuturor” continuă tradiţia sectorului, începând cu promenada ce va porni de la intersecţia Budapesta, spre bulevardul Dimitrie Cantemir, unde bucureştenii sunt aşteptaţi să admire ghirlandele şi ornamentele luminoase, alături de primarul care le va fi ghid. Tot în sectorul 4, în perioada 1 - 24 decembrie, pe esplanada Parcului Lumea Copiilor se va desfăşura ediţia 2012 a Târgului de Crăciun Sector 4. În cadrul acestuia, de la cele 24 de standuri special amenjate, bucureştenii vor putea cumpăra preparate tradiţionale din carne, specifice Sărbătorilor de Iarnă, multe dulciuri, cozonaci, jucării, ornamente pentru brad, dar, mai ales, cadouri, numai bune pentru sacii Moşilor. Moş Nicolae va veni în Parcul Orăşelul Copiilor, în imediata apropiere a intrării principale (şos. Olteniţei), unde va fi inaugurat un patinoar pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, de jur împrejurul căruia vor fi amplasate standuri cu ceai, vin fiert, turtă dulce şi multe altele.

×