x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Yahting pentru tot omu'

Yahting pentru tot omu'

09 Mai 2009   •   00:00

Foarte popular în toate colţurile lumii, conceptul de închiriere de ambarcaţiuni câştigă din ce în ce mai mult teren şi în România. Compania specializată Round The World Travel lansează la Romanian Boat Show 2009 serviciul Yacht Charters.



Astfel, navigaţia pe mările şi oceanele lumii devine accesibilă tuturor celor care sunt dornici de astfel de experienţe, contrar părerilor conform cărora yachtingul este numai pentru milionari sau pentru excentrici şi aventurieri.

Preţurile variază între 800 euro/săptămână pentru o ambarcaţiune de 12 metri cu 3 cabine pe coastele Greciei până la câteva zeci sau sute de mii de euro săptămânal pentru un megayaht de peste 50 metri cu echipaj de 20-30 de persoane. Cele mai căutate zone sunt Mediterana, în timpul verii, şi Marea Caraibelor, pe timpul iernii şi primăverii. Grupul cel mai uzual este de 6-8 prieteni care aleg să cheltuiască între 1.000 şi 2.500 euro de persoană pentru o astfel de vacanţă, incluzând închirierea ambarcaţiunii, echipajul, biletele de avion către destinaţia respectivă şi banii necesari vizitării insulelor sau oraşelor în care se ancorează.

×
Subiecte în articol: alege românia