x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 3 insule perfecte pentru o vacanță de vis în Grecia

3 insule perfecte pentru o vacanță de vis în Grecia

26 Iun 2023   •   16:58
3 insule perfecte pentru o vacanță de vis în Grecia
Sursa foto: https://burst.shopify.com/photos/holiday-in-the-sand?q=holiday+vacation

Concediul se apropie cu pași repezi și chiar dacă nu ai organizat nimic până acum, încă nu e timpul pierdut. Când dorința ta este să te destinzi la soare, să admiri marea și să ai condiții bune de cazare și masă, cu siguranță nu dai greș cu o destinație precum Grecia. Insulele sale se întrec în frumusețe și oferte atractive indiferent că organizezi tu excursia sau apelezi la o agenție de turism. Totuși este recomandat să te informezi în prealabil cu privire la activitățile și lucrurile pe care ți le poate dărui locația ce te atrage ca la final să obții efectul scontat.

  • Creta

Creta, una din cele mai spectaculoase locuri din Grecia și nu în ultimul rând prima ca mărime, îți oferă multe variante interesante de relaxare fiind un loc complex din multe puncte de vedere. Ai libertatea să vizitezi vestigii importante sau să străbați străzile orașului dacă ești pasionată de arhitectură, de cercetarea istoriei sau gustarea atmosferei locale specifice. Însă, când îți dorești doar să stai și să te bucuri de o carte bună, plajele sale cu apă cristalină sunt exact ce trebuie. În planificarea unui sejur in Creta pentru 2023 este ideal să te cazezi în două puncte geografice diferite ca să cuprinzi cât mai multe din frumusețile sale naturale, în special dacă nu ești presat de timp și ai multe zile de concediu. Zonele precum Heraclion mustesc de istorie și povești incitante, iar la câțiva zeci de kilometri de Chania se așterne renumita plajă Elafonisi.

 

  • Mykonos

Celebră în cercul petrecăreților și a iubitorilor de distracție până în zori, aceasta este accesibilă în special cu avionul, iar biletele sunt destul de ieftine mai ales dacă le procuri din vreme. Pe lângă cluburile de noapte, ai posibilitatea să faci și scuba diving, snorkelling, hiking sau off-road. De asemenea, străduțele idilice din Chora, colțurile încărcate de povești arheologice captivante sau plajele superbe vor desăvârși negreșit vacanta ta in Mykonos. Croazierele sunt o alternativă splendidă de a-ți petrece timpul liber și implică vizitarea unor insule interesante precum Naxos sau Paros la o distanță de câteva ore. Celebrele mori de vânt lăsate ca moștenire de venețieni cu secole în urmă reprezintă un obiectiv turistic aparte. Construite inițial pentru măcinarea grâului, cele șaisprezece edificii sunt dispuse de-a lungul dealurilor din zonă și le poți admira în voie oricând dorești. Cartierul ‘’Mica Veneție’’ cu locuințele sale inșirate pe malul apei este ]n mod garantat surpriza boemă a locului. Aici apusurile sunt perfecte, iar când vrei să ai parte de o seară romantică și senzuală alături de partenerul tău, o plimbare în aceste locuri reprezintă cea mai bună alegere. Pe deasupra, tavernele cochete vor adăuga savoare și gust experiențelor trăite pe parcursul șederii tale.

 

  • Corfu

Corfu este cea mai apropiată ca distanță de țară noastră dintre locațiile menționate până acum. Devine un avantaj deloc de neglijat dacă îți place să mergi cu mașina și să îți faci singură itinerariul. Desigur, ai la dispoziție oricând și avionul, iar biletele ieftine te ajută să economisești timp și bani atâta vreme cât le rezervi cu câteva luni înainte. Corfu Town, cu clădirile sale de inspirație venețiană este fără doar și poate nestemata insulei. Fortăreața Nouă și cea Veche îți propune o multitudine de atracții și locuri ideale de explorat ce te vor încărca fără îndoială cu energie bună. De asemenea, golfurile din Paleokastrita, Paradise Beach și grotele din împrejurimi sunt doar câteva din minunatele locuri pe care le poți vizita dacă organizezi o vacanta in insula Corfu, in Grecia.

   Grecia este întotdeauna o destinație fantastică în special în lunile calde, și nu numai,    oferind mereu peisaje fabuloase, mâncare delicioasă și experiențe de neuitat!

 

 

 

Sursa foto: https://burst.shopify.com/photos/holiday-in-the-sand?q=holiday+vacation

×