x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 5 cele mai scumpe orașe pentru turiști

5 cele mai scumpe orașe pentru turiști

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2024   •   15:00
5 cele mai scumpe orașe pentru turiști
Sursa foto: Hepta

Un studiu recent, realizat de publicația britanică MoneyWeek, a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinații turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicația britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenție de turism, au fost analizate costurile pentru o zi și o noapte în diverse orașe turistice din lume. S-au luat în calcul prețurile pentru cazare la hotel, transport local, masă și activități recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraș străin în care să mergi în vacanță este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertății și Empire State Building, și a locurilor de neratat, precum Times Square și Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franței este al doilea cel mai scump oraș din lume. Pentru o zi și o noapte, va trebui să cheltuiți la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare și 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente și muzee, etc.

Destinație foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi și o noapte. Deși costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraș din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca și prețul numeroaselor activități oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi și o noapte în orașul lui Big Ben, va trebui să cheltuiți în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activități și 40 de euro pentru mâncare.

Și tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe orașe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi și o noapte la Roma, va trebui să plătiți în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare și 37 de euro pentru activități locale.

×
Subiecte în articol: scump destinaţii turistice turist