x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 5 idei pentru vacanța de vară

5 idei pentru vacanța de vară

11 Mai 2018   •   10:33
5 idei pentru vacanța de vară

Vara este tot mai aproape și, inevitabil, cu aerul cald vine și dorința tot mai puternică de vacanță. Marea este un loc care te cheamă, iar dacă vrei să schimbi puțin peisajul oferit de litoralul românesc, Jurnalul Național îți oferă câteva opțiuni pentru o vacanță superbă, în locuri care îți vor oferi șansa unor amintiri pline de relaxare, distracție și peisaje diferite de cele cu care stațiunile de pe litoralul românesc ne-au obițnuit.

 

1. Cinque Terra

Aflată pe coasta stâncoasă a Rivierei Italiene, Cinque Terra îți dă senzația că ai pătruns într-o altă epocă, mai veche, mai boemă și mai aproape de simplitate și naturalețe. Clădirile vechi și peisajele care îți taie răsuflarea te scot din „timpurile moderne” și obositoare în care ne aflăm și îți permit să te bucuri de liniște, mare și vacanță. Regiunea Cinque Terra este o evadare din cotidian. Un motiv în plus pentru a alege Cinque Terra este că accesul cu mașina este imposibil, astfel liniștea este garantată.

 

2. Dubrovnik

Supranumit Perla Adriaticii și inclus în Patrimoniul UNESCO, Dubrovnik, chiar dacă mai populat decât Cinque Terra, reușește să-și păstreze aerul istoric și peisajele care surprind operele naturii. Un loc primitor și plin de personalitate, care are potențialul de a te purta într-o vacanță ale cărei amintiri vor avea loc de cinste.

 

3. Zakynthos

Insula vine cu apă cristalină și cu peisaje deosebite, pline de culoare. Natura își etalează frumusețile și identitatea unică. Zakynthos vine cu vegetație și faună variată. Insula are toate ingredientele necesare pentru a fi aleasă drept destinație de vacanță, cu atât mai mult cu cât este însorită, iar șansele de precipitații din mai și până la sfârșitul lunii septembrie sunt minime.

 

4. Costa Brava

O regiune stâncoasă, care se întinde de la Barcelona până la granița cu Franța, reușește să păstreze un sentiment de pustietate stâncoasă. Aflată la o oră distanță de Barcelona, Costa Brava oferă 160 de kilometri de plaje cu apă cristalină, vegetație sălbatică, nisip fin și roci proeminente.

 

5. Algarve

Aflată în Riviera Portugaliei, Algarve este o destinație care te va fermeca prin plajele portocalii, grotele de pe plajă și stâncile ieșite din ocean, fiind și unul dintre puținele locuri unde poți avea șansa să te bucuri de o baie în ocean. În plus, Algarve a fost votată în 2013 și 2015 cea mai bună destinație de plajă din Europa.

 

 

 

×