x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Apus la Shiza, în Zakynthos

Apus la Shiza, în Zakynthos

02 Iul 2013   •   15:42
Apus la Shiza, în Zakynthos

Insulele grecesti nu inseamna doar plaje nesfarsite, iar un apus de soare magnific nu-l gasesti doar in Santorini. Zakynthos este o insula plina de frumuseti naturale, cu peisaje idilice, locul unde muntele se imbina cu marea intr-o imbratisare tandra.

Oricat de comod ai fi si indiferent care sunt preferintele tale in materie de program de vacanta, este imposibil sa nu-ti doresti sa cutreieri insula, pentru ca are multe locuri frumoase, pline de magie. Unul dintre ele este Shiza, locul de unde poti asiata la un spectacol de o inegalabila frumusete.

Urca pe cararile inguste pana la Kampi , un satuc pitoresc si linistit, cu doar 60 de locuitori. De aici, din varful muntelui,  ai o panorama superba a tarmurilor stancoase si a marii. Shiza este stanca de unde poti avea, ca si de pe Epava sau Farul Keri, o priveliste de o frumusete care-ti taie rasuflarea si un apus de soare de neuitat, un adevarat spectacol, in care lumea capata parca alte dimensiuni, iar starea de bine care te cuprinde este unica. De pe varful falezei stancoase vezi, pana la linia orizontului, albastrul Marii Ioniene si Golful Focilor, golf al carui nume a fost dat de focile calugar care vin sa se reproduca in fiecare an in pesterile marine.

Daca ajungi pana la Shiza, pe langa uriasa cruce din beton ridicata in memoria victimelor razboiului civil, trebuie sa vezi si micutele sate de munte Kampi, Exo Chora si Maries, unde timpul pare ca se scurge mai incet si  localnicii inca traiesc din cultivarea pamantului si din mestesugurile traditionale. De aici poti cumpara covoare si fete de masa realizate manual, dar si miere si ulei de care esti sigur ca sunt naturale 100%.

Si pentru ca suntem la capitolul romantism, Zakynthos este o destinatie de top pentru nunti. Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa-si jure credinta vesnica sub soarele ionian, pe plajele superbe sau in locuri special amenajate. Grecii adora nuntile si stiu cum sa petreaca, asa ca lasati-va pe mana organizatorilor locali si veti avea o nunta ca-n povesti.

La Europa Travel femeile fac cinste cu vacanțe, iar bărbații merg gratis. Condiția e ca bărbatul să nu mai fi călătorit cu Europa Travel!

Oferta sejur Zakynthos
Hotel Cavo D'Oro 2* - 143 euro + 329 lei/pers., transport cu autocarul, 6 nopti cazare, insotitor de grup. Europa Travel, www.europatravel.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Zakynthos