x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție la hoții din locuințe. Cum să-ți asiguri casa când pleci în vacanță

Atenție la hoții din locuințe. Cum să-ți asiguri casa când pleci în vacanță

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   15:30
Atenție la hoții din locuințe. Cum să-ți asiguri casa când pleci în vacanță
Sursa foto: Hepta

Suntem în plin sexon al vacanțelor iar hoții din locuințe stau la pândă. Astfel că circa 30 de case sunt jefuite în fiecare zi, în timp ce locatarii sunt în concediu.

În perioada 1 iunie - 31 august 2023 s-au produs 2.500 de furturi din locuințe, ceea  ce ănseamnă 27 de spargeri zilnic. 

Dacă ne uităm pe statistici, anul trecut, în doar trei luni de la 1 iunie până la 31 august au avut loc 2.500 de furturi. Dacă facem un calcul vedem că sunt 27 astfel de infracțiuni în fiecare zi. În top se află Capitala, cu 255 de furturi din locuință pe perioada verii 2023.

Sfaturi pentru prevenirea spargerilor din locuințe pe timpul vacanțelor

Specialiștii recomandă să fim precauți atunci când plecăm de acasă pentru o perioada mai lungă. O ușă încuiată nu garantează siguranța locuinței.

1. Pe lângă alarmele clasice sau camerele de filmat, montate în exterior, alte detalii, cum ar fi o lumina aprinsă sau un televizor pornit pot da impresia că este cineva înăuntru. Acestea se pot programa de la distanță cu ajutorul internetului și telefonului mobil.

2. O varianta mai ieftină care poate ține hoții la distanță ar putea fi o cameră de supraveghere falsă. Aceasta funcționează doar cu baterii iar becul roșu care pâlpâie dă impresia că înregistrează. 

3. Persoanele care locuiesc la curte se pot folosi de un câine de pază sau un gard modificat.De exemplu, proprietarii de case își pot construi o extensie din sârmă ghimpată sau din materiale care se rup ușor și cu zgomot.

4. Roagă vecinul să rdice corespondența ori pliantele din ușă.

5. Nu anunța pe rețelele sociale că ești plecat și nu pune poze în timp ce te afli în vacanță, transmite Antena3 CNN

 

×
Subiecte în articol: hoti locuinta casa vacanta