x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Carantină obligatorie la intrarea în Marea Britanie

Atenție unde călătoriți ! Carantină obligatorie la intrarea în Marea Britanie

15 Feb 2021   •   13:20
Atenție unde călătoriți ! Carantină obligatorie la intrarea în Marea Britanie

Regatul Unit a impus carantina instituționalizată obligatorie pentru persoanele care vin din țările risc ridicat la infecția cu COVID-19 și care ajung pe teritoriul britanic. Măsura a fost impusă pentru a se evita introducerea în țară a noilor tulpini ale coronavirusului, transmite BBC.

Există și obligativitatea prezentării unui test negativ la intrarea în țară, efectuat  cu cel mult 72 de ore înainte. 

Totodată, rezidenţii britanici și cetăţenii irlandezi care călătoresc din 33 de ţări aflate pe lista roşie vor trebui să stea la un hotel, special amenajat în acest sens, timp de 10 zile. Pe lista roșie se află țările din America Latină, Africa de Sud, dar și altele, cum este Portugalia.

Și persoane care vin din alte state pot să stea în izolare și la domiciliu.

Costul carantinării se ridică la 1.750 de lire streline, bani în care este inclus și testul de COVID-19, care trebuie repetata în a doua și a opta zi de izolare. De asemenea, pentru încă un adult sau un copil de peste 12 ani, prețul crește cu 650 de lire, iar pentru minorii între 5-12 ani, se plătește cu 325 de lire mai mult. 

Cei care nu prezintă test negativ la sosirea în țară pot plăti o amendă de 1.000 de lire, iar pentru persoanele care nu merg la un hotel pentru carantinare, amenda urcă la 10.000 de lire. Totodată, călătorii care nu declară țara din care provin pentru a nu se afla că provin din zona roșie, riscă 10 ani de închisoare. 

Rezervările la hotel și înscrierea la teste se fac pe un portal guvernamental.

În scopul carantinării, guvernul britanic a rezervat deocamdată 500 de camere, urmând ca numărul acestora să ajungă la 58.000.

Autoritățile scoțiene a luat aceleași măsuri, pe care le aplică însă la toate țările. Guvernul a rezervat până acum 1.300 de camere de hotel. 

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie carantina COVID