x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Cod galben de ploi și ninsoare în Bulgaria

Atenție unde călătoriți ! Cod galben de ploi și ninsoare în Bulgaria

17 Mar 2021   •   14:47
Atenție unde călătoriți ! Cod galben de ploi și ninsoare în Bulgaria

Cod galben de ploi și ninsoare în zilele de 17 și 18 martie în Bulgaria, transmite Institutul de Meteorologie şi Hidrologie al acestei țări, citat de MAE.

În regiunile Tărgovişte, Razgrad şi Şumen au loc precipitaţii sub formă de ploaie, care se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă.

Cod galben pentru precipitaţii sub formă de ninsoare și rafale de vânt, în regiunile Veliko Târnovo şi Gabrovo, iar condiţiile meteo vor fi prielnice formării de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă.

În regiunile Ruse şi Silistra va ploua abundent.

Cod galben pentru intensificări ale vântului în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Pernik, Kiustendil, Sofia, ar rafalele de vânt vor avea viteze de 20 - 22m/sec.

"Autorităţile bulgare recomandă informarea cu privire la condiţiile meteo din regiunile de destinaţie, iar în cazul deplasărilor rutiere, adaptarea vitezei la condiţiile meteo, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă şi respectarea strictă a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol", se arată în comunicat.

Informaţii pot fi accesate: regimul vamal, intrarea în Bulgaria dinspre Turcia - pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 - Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria - www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg; situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, pot suna la telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.
 

×
Subiecte în articol: bulgaria