x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Babymoon – unde mergeţi în vacanţă când ea este însărcinată?

Babymoon – unde mergeţi în vacanţă când ea este însărcinată?

de Magda Cristina Ursache    |    26 Apr 2010   •   00:00
Babymoon – unde mergeţi în vacanţă când ea este însărcinată?
5671-118828-femeieinsarcinata.jpgAlegerea locului ideal de vacanţă îţi dă oarece bătăi de cap şi în circumstanţe pe care poţi să le numeşti "obişnuite", însă atunci când ea, partenera ta de viaţă, este însărcinată, parcă nici o ofertă nu este potrivită. Trebuie să ţii cont de ce îi place ei, dar şi de ce are voie să facă, în această perioadă delicată a sarcinii. Poate îi sunt interzise drumurile lungi sau temperaturile prea ridicate, poate nu are voie să mănânce prea picant şi atunci nu trebuie să rişti s-o tentezi cu mâncărurile extrem orientale (pe care, de altminteri, ea le preferă la orice oră din zi şi din noapte).

Apoi, cine ştie, s-ar putea să aibă "poftă" de o destinaţie turistică anume şi cum timpul nu mai e deloc aliatul vostru, trebuie să găseşti repede-repede calea să ajungi acolo unde îşi doreşte. Iar în ceea ce te priveşte pe tine, viitorul tată, în vreme ce priveşti cum abdomenul ei se tot rotunjeşte, în timp ce lipeşti urechea de el pentru a simţi bătăile inimii celui mic, s-ar putea să îţi treacă prin cap ceva gânduri mai... egoiste: după ce copilul se va naşte, nu veţi mai avea multă vreme libertatea de a fi numai voi doi.

De ce nu aţi profita de aceste ultime luni înainte de venirea pe lumea a "micului monstru" (altminteri, mult-aşteptat, iubit şi alintat, chiar înainte de a se naşte) şi nu v-aţi permite o ultimă escapadă "în doi", un alt fel de lună de miere?

Din aceste frământări şi întrebări s-a născut (na! vrem nu vrem, verbul acesta e predestinat să ne însoţească!) un nou concept de programe turistice: "Babymoon". Cei care l-au creat au fost americanii, însă ideea a fost preluată repede şi de canadieni, de europeni şi asiatici. Anul trecut peste trei milioane de cupluri din întreaga lume s-au bucurat de beneficiile unui program turistic "babymoon".


ACCENT PE RELAXARE
Programele turistice propun de la week-enduri romantice până la sejururi şi chiar ieşiri de aproape o lună de zile în cele mai frumoase locuri de pe planetă, acolo unde stresul va fi cu siguranţă alungat, iar cei doi vor regăsi emoţiile primelor lor zile de cuplu.

Accentul, în cazul unui astfel de sejur, se pune pe relaxare. Există în lume mai multe hoteluri de lux care au fost proiectate să ofere o vacanţă de neuitat cuplurilor care aşteaptă un copil. O cazare de lux, restaurante fine, cocteiluri nealcoolizate, tratamente SPA special concepute pentru femeia gravidă, masaje personalizate, chiar tratamente necesare în timpul sarcinii. Pentru ca toată lumea să se simtă răsfăţată, ea va primi vouchere de cumpărături în magazinele pentru gravide şi bebeluşi, în vreme ce el va fi cadorisit cu o cutie de trabuce fine (de fumat când nu este ea de faţă!). În plus, la orice oră din zi şi din noapte, toate poftele ei culinare vor fi împlinite, room-service-ul fiind pregătit să îi aducă fragi de munte în miez de iarnă.

Datorită amplorii luate de acest tip de turism, în Statele Unite, Canada şi Marea Britanie a apărut deja şi o presă specializată pe "babymoon", care oferă date esenţiale despre cele mai interesante destinaţii de profil, informaţii despre shoppingul pentru mămici şi nou-născuţi, tratamente ideale pentru femeia însărcinată, muzica, aromele, plantele care se potrivesc cu starea lor specială ş.a.


DESTINAţII POTRIVITE
Costurile pentru un astfel de pachet turistic nu sunt prea la îndemână, atâta vreme cât programele sunt dezvoltate în locaţii de lux. Un weekend romantic, la Paris, cu tot şi toate, poate să ajungă pentru cei doi beneficiari (viitorii părinţi) şi la 1000 de euro. În Europa, cele mai îndrăgite locaţii sunt în Italia (Florenţa, Ravello, Veneţia, Sardinia, Sicilia, Roma, Milano, Portofino, Verona, Bologna), Franţa (Bordeaux, Evian-Les-Bains, Aix-en-Provence, Saint Paul de Vence), Austria (Bad Gasten şI Viena), Germania (Frankfourt şi Koln), Grecia (Micene, Kos, Atena), Malta (St. Julians), Portugalia (Madeira, Lisabona), Spania (Tenerife, Barcelona, Alicante, Marbela), Elveţia (St. Moritz şi Interlaken), Turcia (Antalya şi Bodrum), Marea Britanie (Londra şi New Hampshire). Nu lipsesc din această listă exclusivistă locaţii turistice exotice, precum Insulele Mauritius, Essaouira (în Maroc), Dubai, Bangkok şi Phanhg Nga (în Thailanda), Bahamas, Jamaica şi Insulele Virgine (în Caraibe), Maui şi Kauai (în Hawaii) ori "destinaţia visului absolut", Las Vegas (statul Nevada, SUA).

Cum nu toate hotelurile din aceste destinaţii au pachete turistice "Babymoon" este bine să specificaţi exact ce vreţi, pentru a primi o ofertă detaliată, de pe site-urile specializate.

×
Subiecte în articol: concept travel