x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Biserica Sfântul Mihail din Cluj şi legendele „statuii fără cap”

Biserica Sfântul Mihail din Cluj şi legendele „statuii fără cap”

04 Iul 2019   •   22:55

Monument emblematic al oraşului Cluj-Napoca, Biserica Sfântul Mihail este fără îndoială unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din Transilvania.

Cu o istorie de 700 de ani (construcţia ei începând în anul 1316), biserica îi încântă deopotrivă pe clujeni şi pe numeroşii turişti din ţară şi străinătate care poposesc în preajma sau în interiorul ei.

Se poate ca unii dintre voi să treceţi zi de zi pe lângă Biserica Sfântul Mihail şi să nu ştiţi încă, pentru că nimeni nu v-a atras atenţia până acum, că în exteriorul ei, pe primul contrafort al părţii dinspre Piața Unirii, există o statuie care ilustrează un corp decapitat.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Turist găsit spânzurat într-o cameră de hotel

Posibil este şi să ştiţi de existenţa statuii dar să nu ştiţi că circulă două legende legate de prezenţa ei în acest loc şi sub această formă. Ei bine, prima dintre ele pomeneşte un meşter care a lucrat pe şantier în timpul construcţiei bisericii.

Se spune că statuia l-ar reprezenta pe fiul acestuia, care, jucându-se pe schele, a căzut şi s-a accidentat grav. Pentru a-l scuti de o agonie cumplită, copilului i s-ar fi tăiat capul care s-a rostogolit în fundaţia bisericii,..........

Citește mai departe AICI

×