Ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebelușul
Ca părinte, vrei să fii pregătit pentru orice atunci când pleci undeva cu copilul tău, fie că este vorba de un control la medic, fie de o plimbare în parc sau de o excursie cu avionul. O geantă pentru bebeluș bine aprovizionată este ceva de care nu te poți lipsi. Ea trebuie să conțină toate lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru a-ți menține copilul fericit, curat și uscat. Citește mai departe și descoperă ce să iei cu tine pentru a călători fără griji.
Dacă este prima ta călătorie cu avionul cu bebelușul, poate fi destul de stresant. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că totul merge bine.
Ce pregătiri să faci când zbori prima dată cu bebelușul?
1. Cumpără bilete pentru un zbor de dimineață: Dacă zborul are loc în primele ore ale dimineții, bebelușul tău va fi mai odihnit și mai puțin probabil să fie agitat.
2. Asigură-te că ai tot ce-ți trebuie: Asigură-te că iei toate lucrurile necesare pentru ca bebelușul tău să se simtă confortabil.
3. Încearcă să-l hrănești în timpul decolării și aterizării: În timpul decolării și aterizării, presiunea în cabina avionului poate face ca bebelușul tău să se simtă inconfortabil sau chiar să plângă. Dacă îl vei hrăni în aceste momente, poți ajuta la reducerea presiunii din urechi.
4. Menține-i rutina: Dacă bebelușul tău are o rutină obișnuită de somn, încearcă să o menții pe cât posibil și pe parcursul călătoriei.
5. Apelează la personalul de zbor: Dacă ai nevoie de ajutor sau ai întrebări, nu ezita să te adresezi personalului de zbor. Însoțitorii de zbor sunt acolo să te ajute și să te asigure că vei avea o călătorie cât mai plăcută.
Ce să conțină geanta bebelușului tău când călătorești cu avionul?
Pentru ca zborul să fie unul plăcut atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, este bine să împachetezi din timp lucrurile de care o să ai nevoie. Iată ce să iei cu tine în avion atunci când călătorești cu bebelușul:
1. Scutece și haine de schimb
Asigură-te că ai destule scutece în bagajul pe care îl iei cu tine în avion. Pune și o cremă care să ajute la prevenirea iritațiilor, o pungă în care să pui scutecele folosite, dar și o saltea pe care să îl poți schimba pe cel mic. La fel de importante sunt servetelele umede, de aceea e bine să ai un pachet suficient de mare la tine.
De asemenea, adaugă și câteva haine. În cazul în care cel mic va transpira sau dacă o să se murdărească în timp ce mănâncă, vei avea cu ce să-l schimbi. Nu uita să îi pui și niște haine mai groase, în cazul în care aerul condiționat va scădea prea mult temperatura din avion. Dacă e frig afară, îmbracă-l în straturi, ca să ai ce da jos dacă în avion se face cald.
2. Mâncare
Dacă micuțul încă este alăptat la sân, atunci este mult mai simplu. Lucrurile se complică puțin dacă bebelușul a început diversificarea sau dacă este hrănit cu lapte tip formulă. Dacă are nevoie de biberoane, asigură-te că nu lipsesc din bagaj și că sunt sterilizate. Ia și laptele în recipiente speciale. Adaugă și caserole cu mâncarea și gustările bebelușului, bavețica, dar și cana cu care bea apă.
3. Medicamente
Asigură-te că iei în bagaj pastilele pe care i le dai micuțului de obicei, dar și alte medicamente recomandate de medicul pediatru. De ajutor ți-ar mai putea fi și un sirop cu efect antitermic și antiinflamator, dar și un gel care ajută la calmarea durerilor cauzate de erupția dentară.
4. Jucării
Bebelușul tău are nevoie să fie distrat, să își ocupe timpul cu ceva și să descopere lucruri cât timp aşteaptă în aeroport sau e în avion, în momentele în care nu doarme. Jucăriile îl ajută să transforme zborul în ceva plăcut, iar tu vei avea câteva clipe de respiro.
Asigură-te că iei în bagajul bebelușului tău toate aceste lucruri și probabil vei avea o călătorie liniștită. Pregătește-te să faci față și unui plânset fără oprire cu mult calm și astfel îl vei face să se simtă în siguranță. Important este că plânsetul se va opri la un moment dat și veți crea amintiri de neuitat în excursia mult așteptată.