x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ce obiecte se mai uită prin camerele de la hotel din România

Ce obiecte se mai uită prin camerele de la hotel din România

16 Iul 2016   •   22:55
Ce obiecte se mai uită prin camerele de la hotel din România
Sursa foto: Monkey Business Images Ltd/Getty Images/Monkey Business

În grabă să nu pierdem trenul, să eliberăm cât mai repede camera după ce ne-am întins prea mult la plajă sau să prindem drumul spre casă un pic mai liber, aproape fiecare dintre noi a uitat câte un obiect la hotel: ba papucii, ba un produs cosmetic, ba prosopul. Reprezentanţii unităţilor de cazare din România au realizat un sondaj prin care au determinat ce lasă cei mai aiuriţi turişti prin camere.

Conform sondajului, în cele mai multe cazuri, turiştii au uitat în unităţile de cazare haine normale, de firmă, ba chiar şi o haină de blană, obiecte de îngrijire personală, bani, laptopuri, tablete, telefoane, bijuterii sau documente. Un procent important îşi lasă actele de identitate la recepţie. Până aici nimic neobişnuit. Însă au fost câţiva turişti (sau turiste), care şi-au uitat jucăriile sexuale în camera de hotel. Printre surprizele cele mai mari pentru cei care fac curăţenie în camere s-a numărat un biet căţeluş, uitat de stăpânii prea grăbiţi să plece spre casă. Alţii au lăsat de izbelişte un papagal, iar o prea-emoţionată mireasă şi-a uitat rochia în care a petrecut la nuntă.

Însă nimic nu depăşeşte "performanţa" unui turist care s-a cazat în urmă cu mai mulţi ani la o pensiune din Moeciu. După ce acesta a plecat, gazda a avut surpriza să găsească în cameră o geantă cu 150.000 de euro! Turistul şi-a dat seama pe drum, a revenit repede la pensiune şi şi-a recuperat muntele de bani.

Cei mai mulţi hotelieri îi sună pe turişti şi îi anunţă ce şi-au uitat prin camere. Obiectele importante sunt restituite, iar majoritatea lucrurilor fără valoare rămân la unităţile de cazare, unde sunt ţinute până la jumătate de an, după care sunt donate sau aruncate, după caz.

×