x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate statele Europei. Momentul preferat din România

Cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate statele Europei. Momentul preferat din România

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   22:15
Cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate statele Europei. Momentul preferat din România
Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Un adolescent a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate statele Europei.

Americanul Rio Matsouka a călătorit în țările de pe vechiul continent de la vârsta de 18 ani și 101 zile. 

"A fost o adevărată coincidență că am decis să încerc acest record mondial. Spuneam familiei mele că aș vrea să călătoresc în Europa după ce termin liceul și, în timp ce făceam câteva cercetări, mi-am amintit că cineva a bătut recordul mondial pentru cea mai tânără persoană care vizitează fiecare țară din lume. Mi-am dat seama că pot face ceva similar cu Europa", a explicat acesta, citat de guinnessworldrecords.com.

El locuiește în California și povestește că a mers cu trenul în statele vest-europene și cu autobuzul în cele din Europa de Est. 

Momentul preferat din România

"Nordul Moldovei este renumit pentru câmpurile de luptă mongole și mănăstirile care sunt sculptate în stânci. Când am fost acolo, unul dintre câinii din satul în care eram cazat a decis să mă însoțească în drumeție.

Am ajuns să facem drumeții și să explorăm peșterile timp de patru ore împreună. A fost o perioadă atât de uimitoare, aproape că îmi doream să nu se termine niciodată.

Cred că a fost ca o terapie pentru mine, deoarece aveam nevoie de ceva timp departe de orașele mari, și îmi era dor de câinele meu de acasă".

 

×