x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Celebrul hotel Ritz din Londra ar putea fi vândut cu aproape un miliard de dolari

Celebrul hotel Ritz din Londra ar putea fi vândut cu aproape un miliard de dolari

10 Oct 2019   •   14:40
Celebrul hotel Ritz din Londra ar putea fi vândut cu aproape un miliard de dolari
Sursa foto: facebook

Ritz London, unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume, ar putea fi pus în vânzare, după ce proprietarii lui, oamenii de afaceri David şi Frederick Barclay, au primit mai multe oferte de cumpărare, de altfel nesolicitate, din partea unor investitori care vor să achiziţioneze celebrul imobil aflat pe Bulevardul Piccadilly.

Directorii hotelului au declarat, luna trecută, că valoarea acestuia depăşeşte suma de 800 de milioane de lire sterline (980 de milioane de dolari), dacă se ţine cont de regimul de proprietate absolută asupra imobilului (deţinut de fraţii Barclay), poziţionarea sa în apropierea palatelor St. James şi Buckingham, calitatea clădirii, deţinerea unei licenţe de cazino şi numele de brand.

Fraţii Barclays, care deţin şi cotidianul Daily Telegraph, au primit mai multe oferte de cumpărare pentru acesta, potrivit unor surse din anturajul celor doi miliardari britanici. Însă proprietatea nu este și nu a fost scoasă la vânzare.

Inaugurat în 1906 de elveţianul Cesar Ritz, hotelul este preferat de capete regale, politicieni şi staruri de cinema.

Ritz London a avut o cifră de afaceri de 47 de milioane de lire sterline în 2018 şi a înregistrat un profit operaţional de 15 milioane de lire sterline, potrivit documentelor sale contabile publicate luna trecută.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ritz