x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Copiii învaţă să exploreze cultura şi tradiţiile

Copiii învaţă să exploreze cultura şi tradiţiile

de Carmen Anghel    |    09 Oct 2014   •   14:57
Copiii învaţă să exploreze cultura şi tradiţiile

“Adevăratul viitor al poporului român este păstrarea credinţei şi a tradiţiilor. Atenţia necontenită asupra educaţiei copiilor noştri. Ei sunt continuatorii şi viitorul acestui neam valoros”, a declarat Nicolae Voiculeţ – Ambasador al Turismului Românesc, la întâlnirea prilejuită de lansarea campaniei sociale “Bilet către o lume nouă”. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Exploring Culture. Totodată, a fost lansat şi proiectul Exploring Culture.

La conferinţa de presă din 8 octombrie a particiat ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, Secretarul de Stat George Brezoi, artistul Nicolae Voiculeţ, Georgeta Andrunache – campioană la Canotaj, Andreea Vlasie, Gianina Corondan –Partener Exploring Culture şi Ioana Voiculeţ, iniţiatoarea proiectului.

“Bilet către o lume nouă” oferă posibilitatea unui grup de copii, talentaţi şi eminenţi la şcoală, dar fără susţinere financiară, de a participa într-un program de dezvoltare personală prin turism cultural, la Sibiu, în perioada 10-12 octombrie. Copiii au fost selectaţi după criterii riguros alese, în urma rezultatelor şcolare şi extraşcolare.

“Referitor la acest proiect, mi s-a părut că este o transpunere reală a gândurilor mele, ca ministru al Românilor de Pretutindeni. Una din principalele mele preocupări este legată de elitele româneşti, pentru că ceea ce îmi dă energie şi forţă este imaginea frumoasă a României. Pentru mine este esenţial ceea ce se întâmplă aici şi ceea ce vor să facă Ioana Voiculeţ şi Gianina Corondan şi toţi cei care ne sustin. Pentru că aceşti copii au nevoie să se uite către ceva frumos. Frumoase sunt foarte multe lucruri, avem valori peste tot, dar noi nu ştim să vorbim despre noi. Cred că acest gen de activităţi sunt ceea ce ne trebuie. Le voi exploata, sper să pot să particip şi financiar, pentru că au nevoie de Ambasadori ai Turismului Românesc” - susţine ministrul Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

“Mi-as dori ca în jurul nostru, acum când suntem în capitalism, să nu mai existe pionieri. Când eram mică, întâlnirile cu personalităţi, pedagogi, oameni care au reuşit în viaţă şi care comunicau cu mine, copil fiind, m-au salvat de spălarea pe creier specifică activismului comunist. Cred că trebuie să dăruimşsi azi copiilor astfel de întâlniri salvatoare.” a comunicat Gianina Corondan.

Pe de altă parte, Ioana Voiculeţ, preşedinte Exploring Culture a spus: “Vom readuce toţi aceşti oameni remarcabili în lumină, ei devenind astfel repere valoroase pentru copiii noştri. Avem nevoie de o schimbare şi primii care trebuie să beneficieze de ea sunt copiii. Dacă şcoala nu mai reuşeşte atât de bine să îi inspire pe tineri să găsească o idee care să îi pasioneze, atunci educaţia complementară, informarea, stimularea imaginaţiei şi fructificarea întâlnirilor cu oameni de performanţă, făcute prin turism cultural, are această menire.”

În colaborare cu Gianina Corondan, Exploring Culture promovează elita românilor de pretutindeni şi aduce inovaţia în turism prin organizarea unor tabere culturale, atât în ţară cât şi în străinătate. Acestea le oferă copiilor cu vârsta între 9 si 14 ani, posibilitatea de a interactiona cu personalităţi româneşti marcante. Programul aduce laolalta Ambasadorii Turismului Românesc, oameni din showbiz, comunicare, marketing, artişti şi nume de succes din domenii variate, din toată lumea.

Prima tabara Exploring Culture s-a desfăşurat în perioada 18 – 24 iulie, la Londra.

În anul 2015, Exploring Culture se va extinde şi în Roma, Paris şi Barcelona. În ţară, atenţia rămâne îndreptată spre Sibiu şi Bucureşti. 
 

×