x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Criză, criză, dar românul vrea la munte!

Criză, criză, dar românul vrea la munte!

de Monalise Hihn    |    20 Oct 2009   •   00:00

Toată lumea se plânge de lipsa lichidităţilor, dar când e vorba de Revelion, românul face pe dracu-n patru şI tot găseşte resursele necesare pentru a-şI petrece vacanţa de Sărbători la munte.

Tot mai multe persoane aleg să îşi petreacă Revelionul la munte, în România. La Râuşor, în judeţul Hunedoara, 80 la sută din cele aproximativ 250 de locuri de cazare sunt deja ocupate. Preţurile pentru un sejur de cinci zile variază între 100 şi 250 de euro de persoană, în funcţie de locul de cazare. De asemenea, deja s-au pus în vânzare şi pachetele pentru Crăciun, acestea fiind cam cu 40 la sută mai ieftine decât cele de Revelion.

LOCURI LIBERE ÎN PARÎNG

Şi în Parâng, turiştii au început să îşi facă rezervări pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Preţurile au rămas la fel ca şi anul trecut şi sunt cuprinse între 900 şi 1.400 de lei. La hotel Rusu, toate cele 120 de locuri (în 34 de camere) au fost vândute. O persoană a achitat 1.200 de lei pentru perioada 30 decembrie - 2 ianuarie. Pachetul de Revelion cuprinde cazarea, o petrecere în aer liber în data de 30 decembrie, prânzul din ziua de Revelion şi masa festivă, un brunch şi un carnaval, cu bufet suedez, în prima zi a noului an. În plus, turiştii au acces la saună şi la jacuzzi. O altă vilă, Parâng, a vândut deocamdată doar zece la sută din cele 90 de locuri (tot 34 de camere) pentru pachete turistice de cinci zile, cuprinse, în funcţie de numărul de paturi din cameră, între 900 (în camere de 4,5 sau 6 paturi, cu baie pe nivel) şi 1.400 de lei (în camere duble, cu pat matrimonial şi grup sanitar propriu). Pachetul cuprinde cazare, demipensiune şi masa festivă de Revelion, cu băuturile incluse în acest preţ. Pe de altă parte, în Parâng au fost rezervate deja şi jumătate din locurile într-o pensiune care a fost inaugurată recent şi ai cărei proprietari nici nu au apucat să stabilească preţurile pentru oferta de Anul Nou. Proprietarii de cabane şi pensiuni sunt convinşi că în cel mult două săptămâni toate locurile la munte vor fi ocupate, chiar dacă mulţi români vor alege să îşi petreacă sfârşitul de an în străinătate.

MAI SCUMP ÎN MARAMUREŞ
La Straja, numărul locurilor rămase libere este foarte mic. Cele mai căutate au fost cabanele aflate în imediata apropiere a pârtiilor de schi. La "Platoul Soarelui" un sejur de cinci zile costă 1100 de lei, turistului fiind oferite mese în regim de bufet suedez. Puţine locuri libere şI la Cabana Montana, dar şI la Vila Mara. Preţuri ceva mai ridicate sunt în nordul ţării. La Şuior, un sejur de 5 zile, care conţine pensiune completă, cinci urcări zilnice cu telescaunul, masă festivă în noaptea de revelion şI cină specială în prima zi a lui 2010, acces la piscină, saună şI jacuzii, face cam 1.500 de lei. La Cavnic, aceeaşI sumă este plătită de un turist care va sta de Sărbători într-unul din hotelurile din apropierea pârtiilor de schi.

×
Subiecte în articol: alege românia