x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un cuplu de americani, în vizită la Castelul Peleș: „Arată precum castelul lui Dracula. Este incredibil!”

Un cuplu de americani, în vizită la Castelul Peleș: „Arată precum castelul lui Dracula. Este incredibil!”

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   16:00
Un cuplu de americani, în vizită la Castelul Peleș: „Arată precum castelul lui Dracula. Este incredibil!”
Sursa foto: antena3CNN

Un cuplu de turiști americani au fost profund impresionați de frumusețile României.

Melissa și Rishi locuiesc în Seattle și s-au hotărât să călătorească prin lume. Așa că și-au făcut un canal de Youtube numit Kinetic Passports, unde își împărtășesc experiențele din țările pe care le vizitează.

Astfel că cei doi vloggeri americani au ajuns și în țara noastră, unde au viziatat Sanctuarul de Urşi de la Zărneşti, Castelul Peleș, Castelul Bran și Transfăgărășanul.

Ei au fost astfel fascinați de Castelul Peleș, despre care spun că este „unul dintre cele mai frumoase și pitorești castele din România”. Aceștia cred că arată ca un „castel al lui Dracula”, deși au fost și la Castelul Bran, al domnitorului Vlad Țepeș, devenit cunoscut în lume după publicarea romanului cu vampiri Dragula, al irlandezului Bram Stoker. 

”Este incredibil!”

Astfel că cei doi americani se arată surprinși de grădinile, statuile și arhitectura Castelului Peleș. 

„Aceasta este colecția de arme a regelui Carol I. Ai armuri, arme, multe săbii. Este incredibil”, remarcă Melissa.

Le-a plăcut foarte mult parterul și etajul I al Castelului Peleș, dar au fost dezamăgiți de cel de-al doilea etaj.

”Dacă ați cumpărat bilete pentru toate cele trei etaje, trebuie să începeți de la primul etaj (parter), mergeți la al treilea și apoi reveniți la al doilea”, mai spune Melissa.

La finalul turului, cuplul s-a declarat cucerit de Castelul Peleș: ”A fost pur și simplu uimitor. Arta este frumoasă și complicată. O experiență uimitoare”.

Sanctuarul de Urși de la Zărnești

Melissa și Rishi au fost impresionați și de Sanctuarul de Urși Libearty din Zărnești (Brașov). „Ceea ce fac oamenii acolo este extraordinar”.

Ei au împărtășit pe Youtube poveștile incredibile ale urșilor din rezervație, care au găsit o a doua șansă la viață în acest sanctuar.

”Se poate vedea dragostea și grija pe care le primesc din partea echipei dedicate de aici”, au mai adăugat aceștia, potrivit antena3CNN.

Castel Peleș

×