x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii De ce iubesc scriitorii Cheiul Oaselor

De ce iubesc scriitorii Cheiul Oaselor

de Cornel Tabacaru    |    15 Feb 2009   •   00:00

Key West - Cayo Hueso - Cheiul oaselor. Nume pe care l-a primit de la exploratorii spanioli, care au găsit o mulţime de oase de-a lungul ţărmului Key West, Florida. În 1820, insula a fost cumpărată de un om de afaceri din Alabama... Reţeta locşorului de vis?



Întâi o infuzie de Hemingway, apoi puneţi câteva grame de mare albastră, câteva grame de cer senin, puţin climat irezistibil, ceva vegetaţie, niţei pelicani, pudraţi totul cu case parcă de jucărie şi chipuri pitoreşti, şi obţineţi Key West! De fapt, îmbinarea de cuvinte denumeşte un oraş şi o insulă aflate lângă punctul cel mai sudic din Florida Keys, în Monroe County (Florida). 

"Problema" pe care şi-o punea de curând  The Times, şi anume  - "Why writers still love  Key West" - poate fi rezolvată uşor prin nesatisfăcătorul răspuns "şi nu numai ei, toată lumea!". Aici numai apusurile singure atrag vizitatori din toată America. Numai când vezi căsuţele construite, unele dintre ele din piatră de coral sau componente eşuate (!) ori aduse direct din Bahamas, te îndrăgosteşti. Şi îl înţelegi pe Hemingway, care şi-a cumpărat casa colonială în stil spaniol aici în 1931 şi a locuit în ea până în 1940. Casa este dotată cu grădină tropicală, piscină cu apă sărată şi... urmaşe ale pisicilor de casă ce ţineau de urât scriitorului.

Hora nudă. O încercare futuristă de a reda femeile din viaţa scriitorilor care s-au perindat pe aici?
Foto: Cornel Tăbăcaru

De ce iubesc scriitorii Key West-ul? Poate din acelaşi motiv pentru care au iubit artiştii noştri Balcicul...

×
Subiecte în articol: exotic