x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Descoperă România! Podul lui Dumnezeu, Mehedinți

Descoperă România! Podul lui Dumnezeu, Mehedinți

20 Aug 2016   •   19:02
Descoperă România! Podul lui Dumnezeu, Mehedinți

Dacă paşii te poartă prin frumosul județ Mehedinţi, nu trebuie să ratezi unul dintre cele mai interesante obiec­tive din Europa: Podul lui Dumnezeu, singurul pod natural din ţară pe care se poate circula cu maşina. Podul de la Ponoarele, Mehedinţi, este format din blocuri enorme de calcar, iar legendele care circulă în jurul său sunt care mai de care mai frumoase: ba că a fost con­struit de Hercule, ba că a fost ridicat de Dumnezeu pentru ca Sfântul Spiridon să poată părăsi localitatea Ponoarele când era hăituit de săteni, ba că peş­tera în care locuia Dracul a fost dărâ­mată de Dumnezeu şi astfel s-a format podul. Iar în zonă mai pot fi admirate alte obiective: lacul Zaton, numit şi “la­cul-fantomă”, pentru că apare şi dispa­re, Cheile Băluţei şi atelierele tradiţio­nale cu obiecte de cultură populară.

Pont. Podul se vede în toată măreţia sa din Crovul Peşterii, de unde se dez­văluie deschiderea spre Valea Pragului şi structura lui etajată, formată din blo­curi de calcar suprapuse, supuse erozi­unii.

Cum se ajunge. Podul este traversat de DJ 670 Baia de Aramă - Drobeta Tur­nu-Severin şi se află în localitatea Po­noarele.

Costuri. 0 lei.

×