x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii ​​​​​​​DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Cipru, bijuteria Mediteranei

​​​​​​​DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Cipru, bijuteria Mediteranei

05 Oct 2016   •   18:10
​​​​​​​DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Cipru, bijuteria Mediteranei
Sursa foto: Kirillm/Getty Images/iStockphoto

Cipru este o țară mică, dar o insulă mare și generoasă, cu peisaje de o varietate impresionantă. Binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an şi ierni foarte calde, Cipru nu are nimic ostentativ sau sofisticat, ci doar frumuseţe, simplitate naturală şi un stil de viaţă calm care păstrează o atmosferă aproape patriarhală.

De-a lungul coastei, țara este împrejmuită de plaje cu nisip foarte fin, însă în interiorul insulei, turiștii sunt întâmpinați de nenumarate atracții, de la pădurile dese de pini ce acoperă muntii Troodos, la bisericile bizantine răspândite pe toată insula, și până la bogățiile din Ayia Napa sau la plantațiile de portocali și culturile de viță de vie de pe lângă Limassol.

Capitala Larnaca se află în sudul insulei, și este, probabil, cea mai veche așezare a Ciprului, ce dateaza de vreo 6.000 de ani. Aici turiștii pot vizita ruinele orașului antic Kitium (sau Kition), care reprezintă cel mai important sit arheologic din Larnaca. Lacul Sărat se află în apropiere de aeroportul international Larnaca, iar pe malurile sale se află moscheea Hala Sultan Tekke.

De asemenea, turiștii pot vizita și prima mănăstire din Cipru, Mănăstirea Stavrovouni, ridicata în anul 327 d.Hr. Atenție însă, accesul în lăcașul de cult este permis doar bărbaților.

Clima în Cipru este de tip mediteranean, subtropicală umedă. Verile sunt foarte calduroase astfel că momentul oportun de vizitare este primăvara și toamna.Un sejur de câteva nopți în Cipru, cu tot cu transport și cazare, costă în jur de 300 de euro de persoană, dacă rezervarea este făcută din timp.

×
Subiecte în articol: cipru marea mediterana