x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinaţia săptămânii. Cracovia

Destinaţia săptămânii. Cracovia

26 Oct 2016   •   20:15
Destinaţia săptămânii. Cracovia
Sursa foto: Seqoya/Getty Images/iStockphoto

Oraşul Cracovia din Polonia este unul dintre cele mai pitoreşti oraşe din Europa centrală. Cine a trecut pe aici a rămas impresionat de  catedralele medievale, castelele renascentiste, bisericile gotice, de teatre Art Nouveau şi alte monumente arhitecturale de excepţie.

În centrul oraşului, pe dealul Wavel, se află cea mai importantă clădire, Castelul Wavel. El se află în incinta unui complex arhitectural construit în urmă cu mai multe secole. Centrul politic şi cultural al Poloniei în timpul secolului al XVI-lea, Castelul Wawel este un simbol al identităţii naţionale.

Tot pe dealul Wawel, nu departe de castel, se află o altă clădire care impresionează turiştii, Catedrala Wawel, locul unde au fost încoronaţi şi înmormântaţi mai mulţi regi polonezi de-a lungul secolelor.

Centrul Cracoviei se află în Rynek Glówny, piaţa principală a oraşului şi locul preferat de întâlnire al locuitorilor. Rynek Glówny este cea mai mare piaţă medievală din Europa. Aici se află şi clădirea primăriei.

Acest edificiu din secolul al XV-lea are un turn uriaş, din vârful căruia poţi admira cea mai frumoasă panoramă peste centrul medieval al oraşului.

×
Subiecte în articol: cracovia destinatia saptamanii Polonia