x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinaţiile „vedetă” sunt în zone însorite

Destinaţiile „vedetă” sunt în zone însorite

de Diana Scarlat    |    26 Noi 2019   •   13:14
Destinaţiile „vedetă” sunt în zone însorite
Sursa foto:

Tururile gastronomice în Thailanda, resorturile cu piscine şi zone de SPA din Turcia sau vizitele la piramide, în Egipt, sunt printre cele mai căutate destinaţii de Revelion în acest an. Agenţiile de turism au oferte complexe, pentru un număr din ce în ce mai mare de români pretenţioşi, care vor să încerce lucruri noi şi îşi transformă trecerea dintre ani într-o vacanţă veritabilă.

 

Sharm el Sheikh, Hurghada şi Antalya sunt destinaţii foarte căutate de turiştii români pentru Revelionul de anul acesta. Cererea pentru vacanţe în destinaţii calde şi la cel mult trei ore de zbor de Bucureşti este în creştere cu 45% faţă de anul trecut, conform datelor agenţiilor de turism. Noutatea sezonului este Hurghada, cu zboruri charter de pe mai multe aeroporturi din România, destinaţia fiind luată cu asalt şi de Crăciun, nu doar la trecerea dintre ani, dar şi în prima parte a lunii ianuarie. În sezonul de iarnă şi din martie până în iunie, cererea este foarte mare pentru Hurghada şi Sharm el Sheikh. “Destinaţiile cu temperaturi ridicate sunt preferatele românilor iarna. Este motivul pentru care am introdus mai multe zboruri charter în decembrie şi ianuarie spre Egipt. Pe de altă parte, Sharm el Sheikh şi Hurghada încep să devină la fel de populare cum e Antalya pentru români şi sunt căutate pentru sistemul all inclusive, pentru excursiile opţionale cu multă adrenalină, pentru shopping”, explică Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.   

Preţurile sunt pentru toate buzunarele

Pachetele pentru Revelionul 2020 în Antalya pornesc de la aproximativ 650 de euro de persoană, în timp ce ofertele pentru Sharm el Sheikh costă de la circa 870 de euro de persoană, pentru Hurghada, de la circa 750 de euro de persoană, iar o vacanţă de Revelion în Dubai porneşte de la puţin peste 1.000 de euro de persoană. În Cipru, o vacanţă de Revelion costă circa 500 de euro de persoană. În afară de Sharm el Sheikh, Hurghada şi Antalya, Cipru, Dubai, turiştii au mai căutat pentru vacanţa de Revelion Thailanda, unde temperaturile sunt, de asemenea, ridicate, dar şi Lisabona, pentru petrecerile în ritm de fado şi samba. Foarte căutate sunt şi oraşele europene unde se organizează concerte în aer liber şi program de artificii.

Anul acesta s-au înregistrat vânzări mai mari cu 15% faţă de anul trecut, pentru vacanţele în oraşele europene unde se organizează târgurile de Crăciun, de la finalul lunii noiembrie până la jumătatea lunii decembrie, cu precădere Atena, Praga, Viena, Barcelona, Roma şi Lisabona. Costul unei minivacanţe de trei zile la târgurile de Crăciun este de circa 350 de euro de persoană.

 

×