x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Disneyland California suspendă temporar vânzarea biletelor, după ce a atins capacitatea maximă de vizitatori

Disneyland California suspendă temporar vânzarea biletelor, după ce a atins capacitatea maximă de vizitatori

28 Dec 2019   •   14:00
Disneyland California suspendă temporar vânzarea biletelor, după ce a atins capacitatea maximă de vizitatori
Sursa foto: observator.tv

Disneyland a suspendat temporar vânzarea biletelor pentru acces zilnic, vineri, după ce parcul de distracţii din Anaheim, California, a atins capacitatea maximă pe fondul sezonului aglomerat din timpul sărbătorilor de iarnă.

Autointitulat "Cel mai fericit loc de pe Pământ", Disneyland atinge capacitatea maximă de câteva ori pe an, de obicei în timpul perioadelor turistice de vârf, în mijlocul verii şi în preajma Crăciunului.

Suspendarea temporară a vânzării biletelor de acces zilnic marchează primul astfel de eveniment, provocat de numărul mare de turişti de la inaugurarea, la 31 mai 2019, a unei extinderi a centrului de distracții, în valoare de 1 miliard de dolari - Star Wars: Galaxy's Edge - în colţul de nord-vest al parcului.

Reprezentanţii Disney nu au dezvăluit capacitatea zonei dar, înainte de inaugurare, surse din interior au indicat că limita maximă este de 80.000 de persoane.
Disney nu furnizează cifre privind numărul zilnic de vizitatori, însă Kim Irvine, director în cadrul Walt Disney, a dezvăluit în urma cu câteva luni că prezenţa a 65.000 de persoane în interiorul Disneyland reprezintă o zi normală.

Este al doilea cel mai vizitat parc tematic de distracţii din lume, după Magic Kingdom Park al Walt Disney, situat în Florida, potrivit unui studiu realizat de AECOM and Themed Entertainment Association.

Disneyland California a atras anul trecut 18,7 milioane de vizitatori, în timp ce Magic Kingdom a fost vizitat de 20,9 milioane de persoane, o creştere cu 2 procente faţă de anul precedent, în cazul ambelor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Disneyland